Karabük Postası tarafından
03 Temmuz, 2023 11:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu binlerce turisti ağırladı

KARABÜK (İHA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, 9 günlük Kurban Bayramı’nda yerli ve yabancı turist akınına uğrarken esnafın yüzü güldü. Karabük'ün tarihi ilçesi Safranbolu Kurban Bayram’ında turizmcilerin uğrak noktası oldu. Kentin her iki giriş noktasında trafiğin yoğun olduğu ve araçların ilerlemekte güçlük çektiği tarihi kent Safranbolu’da esnafta yaşanan yoğunluktan adeta bayram etti. Lokumcusundan, kolonyacısına kadar tarihi kentin simgesi Safranlı ürünlerin satışını yapan esnaf yaşanan yoğunluktan oldukça memnun kaldı. İlçeyi ziyarete gelen günü birlik turistlerin dönüşte yanlarında yakınlarına hediye getirmek için uğradığı lokumcular ise adeta müşteriye yetişmekte zorluk yaşadı. Oldukça yoğun bir bayram geçirdiklerini söyleyen lokum işletmecisi Adem Karataş, " Tatilin 9 gün olması Safranbolu’ya hareket etti. Havaların güzel olması, işlerinde yoğunluğuna sebep oldu. Araç girişinde ve otopark konusunda sıkıntımız oldu. İnşallah çalışmalarla ileride daha iyi olacak. Bayram tatilinin uzun olması ve bundan sonra önümüzünde açık olması dolayısıyla 10 ton’a yakın bir üretim yaptık. İnşallah Eylül Ekim ayına kadar bu yoğunluğumuz devam eder. Safranbolu tarihi çarşı bölgesinde kolonya satışı yapan Hüsnü Özdemir, çok güzel bir bayram geçirdiklerini ve Safranbolu’nun kapasitesinden fazla turist ağırladıklarını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Ankara’dan tarihi ilçeye akrabalarını ziyarete geldiğini söyleyen Oğulcan Atılgan ise “Uzun zamandır gördüğüm en kalabalık Safranbolu’yu yaşıyoruz. Osmanlı kültürünün yaşatıldığı kentimizde araç ve insan kalabalığı çok yüksek. Kendim bile araçla üç tur attıktan sonra yer bulabildim” dedi. İstanbul’dan Safranbolu’ya gezmeye gelen Muhammet Eryiğit ise bayram dolayısıyla çok yoğun bir kalabalığın ve trafiğin olduğuna dikkat çekerek, her anlamıyla Safranbolu’nun güzel olduğunu ifade etti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kızını bıçaklayan baba tutuklandı

Samsun’da eşini tehdit ettiği teziyle hakkında uzaklaştırma kararı bulunan şahıs gittiği meskeninde çıkan tartışmada kızını bıçakla yaraladı.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, inşaat çalışanı Y.G.(48) hakkında eşi F.G.’yi (41) ’tehdit ettiği’ savıyla 22 Mart’ta konuttan uzaklaştırma önlem kararı uygulandı. Bayan sığınma konutuna yerleşen F.G. daha sonra kendi isteği ile çıkıp meskenine geri döndü. Eşiyle barışma kararı alan koca Y.G. dün akşam hakkında uzaklaştırma kararı bulunan meskenlerine gitti. Burada Y.G. ile kızı S.G.(24) ortasında tartışma çıktı. Tartışmanın hengameye dönüşmesi üzerine mutfaktan bıçak alan Y.G., kızı S.G.’yi bıçakla yaraladı. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan S.G. tedavi altına alındı.
Olaydan sonra kaçan baba Y.G., İlkadım Aile İçi ve Bayana Karşı Şiddetle Uğraş Ofis Amirliği takımları tarafından gözaltına alınan Y.G., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye söz veren Y.G., tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.