Reklam
Reklam

Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 120’ye yakın tarihi eser ele geçirildi

roma selcuklu ve osmanli donemlerine ait 120ye yakin tarihi eser ele gecirildi rAEdujMw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te düzenlenen tarihi eser operasyonunda Roma, Selçuklu ve Osmanlı periyotlarına ilişkin olduğu bedellendirilen çok sayıda tarihi eser ele geçirilirken 3 kuşkulu hakkında süreç yapıldı.

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Cürümlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü gruplarınca tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen ortak çalışmalar dahilinde, vilayet merkezinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Roma, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ilişkin olduğu bedellendirilen 64 adet sikke, 7 adet çeşitli ebatlarda fosil taş, lahit mezarından çıkarıldığı düşünülen küpe, bilezik, tarak, yüzük ve kolye üzere 49 adet tarihi nesne ile 1 adet dedektör ele geçirildi.

Olayla ilgili R.U., C.B. ve M.K. isimli 3 kuşkulu hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde isimli süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin