Rize’de şiddetli yağışlar nedeniyle 2 katlı bir binanın altında toprak kayması meydana geldi - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2023 00:48 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’de şiddetli yağışlar nedeniyle 2 katlı bir binanın altında toprak kayması meydana geldi

Rize’deki şiddetli yağışlar Çayeli ilçesi ve Güneysu ilçesinde olduğu üzere merkeze bağlı Kömürcüler köyünde de toprak kaymasına neden oldu. 2 katlı binanın altında meydana gelen toprak kayması Rize AFAD yetkililerini harekete geçirdi.

Kömürcüler Köyü’nde 25 Ağustos 2023 tarihinde yaşanan şiddetli yağış sonrasında 2 katlı bir binanın altında toprak kayması meydana geldi. Meskenin altında bulunan beton yolun bir kısmının kırılmasıyla molozlar meyve ağaçlarını da önüne kattı ve toprak kayması meydana geldi. Gece saatlerinde olan toprak kaymasını uyandığında fark eden mesken sakini 75 yaşındaki Fethiye Aksu, bir şiddetli yağış daha olması halinde toprak kayması nedeniyle konutunun ziyan göreceğinden korkuyor. Köy muhtarının ve konut sakinlerinin talebi üzerine toprak kaymasının meydana geldiği alanda inceleme yapan Rize Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri rapor tutarak tedbir alınması için harekete geçti.

“Eve kadar gelseydi, Allah korusun bizde gitmiş olacaktık”

Sabah uyandığında konutun altında toprak kayması olduğunu gördüğünü söz eden Fethiye Aksu “Biz gece uyuyorken meskenin altında toprak kaymış. Sabah kalkıp baktım ki meyve ağaçları kopmuş, toprak kaymış, konutun altı sele gitmiş. Uyumak için artık burada kalmıyorum, korkuyorum. Gece bir anda oldu, nasıl olduğunu göremedim. Konuta kadar gelseydi toprak kayması, Allah korusun bizde gitmiş olacaktık. Yetkililerden bir an evvel buranın yapılmasını istiyorum. Bir daha birebir formda yağmur yağarsa bu sefer meskenim gider” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hayatini kaybeden beun personeli son yolculuguna ugurlandi tLzK1VIh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Hayatını kaybeden BEUN personeli son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) camiası, Mühendislik Fakültesi idari personeli Abdulkerim Arslan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Uzun yıllar üniversiteye özveriyle hizmet eden Arslan, sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü BEUN Hastanesinde vefat etti. Arslan için Mühendislik Fakültesi Dekanlığı önünde helallik alındı. Burada yapılan duaların ardından İncivez Camisinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında Arslan, İncivez Yeni Mezarlığına defnedildi.

Sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Abdulkerim Arslan içinMühendislik Fakültesi Dekanlığı önünde helallik alındı. Yapılan duaların ardından İncivez Camisinde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhum Arslan, İncivez Yeni Mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, akademik ve idari personel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Mühendislik Fakültesi önünde helallik alınması sırasında yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi:

“Kıymetli çalışma arkadaşımız Abdulkerim kardeşimiz, üniversitemize uzun yıllar boyunca büyük bir özveri, samimiyet ve gayretle hizmet etti. Onun güler yüzü, yardımseverliği ve çalışkanlığı hepimiz için unutulmaz bir hatıra olarak kalacaktır. Kaybı bizler için tarifsiz bir üzüntü kaynağıdır. Merhuma Allah’tan rahmet; yakınlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı ve sabır ihsan etmesini diliyorum. Abdulkerim kardeşimizin aziz hatırası, BEUN ailesinin gönlünde daima canlı kalacak; birlikte paylaştığımız güzel anılar, değerli katkıları ve alçakgönüllü varlığı hep hatırlanacaktır.Böylesi günlerde bir arada olmanın, birbirimize destek olmanın ne denli kıymetli olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Değerli arkadaşımızı rahmetle anıyor; Yüce Allah’tan mekânının cennet etmesini niyaz ediyorum.”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ailesi, merhum Abdulkerim Arslan’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve üniversite camiasına başsağlığı diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin