Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ekim, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rize-Artvin Havalimanı’na yeni pist aydınlatma sistemi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı aydınlatma sisteminin daha kısıtlı görüş mesafelerinde uçakların iniş yapmasına imkân tanıyan CAT-2 seviyesine yükseltildiğini bildirdi.
Uçakların hassas bir şekilde piste yaklaşmasını sağlayan ILS cihazında da çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, ikinci ILS cihazı kurulumunu Kasım ayı sonuna kadar gerçekleştireceklerini söyledi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nda gerçekleştirilen aydınlatma sistemi ve aletli iniş sistemi (ILS) çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rize-Artvin Havalimanı’nın coğrafi konumu gereği bulut tavanının düşük olmasının yanı sıra sis ve yoğun yağışlı bir bölgede olması sebebiyle uçakların güvenli iniş ve kalkış yapması adına çalışmalar yaptıklarını kaydeden Bakan Uraloğlu, havalimanı pistinde bulunan aydınlatma sisteminin daha kısıtlı görüş mesafelerinde uçakların inişine imkân tanıyan CAT-2 seviyesine yükseltildiğini bildirdi. Aydınlatma sisteminin montajının tamamlandığını belirten Uraloğlu, test çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Bakan Uraloğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nda gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında emniyetli iniş sağlamak için düşük görüş mesafesi olduğu zamanlarda uçakların hassas bir şekilde piste yaklaşmasını sağlayan mevcut ILS cihazına ek ikinci ILS cihazı kurulumunu da yapacaklarını bildirdi.
Kurulum için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını duyuran Uraloğlu, ikinci ILS cihazı kurulumunu Kasım ayı sonuna kadar gerçekleştireceklerini söyledi. Uraloğlu, “Havalimanlarımızı bulundukları coğrafi şartlar doğrultusunda modernize etmeye devam ediyoruz. ILS cihazları zorlu coğrafyalarda hizmet veren havalimanları için büyük kolaylık sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde görüş faktörlerinin kötü olduğu hava şartlarında, uçağın alçak bir biçimde piste yaklaşmasını ve piste elektronik cihazlarla iniş yapmasını sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Üniversitesi’nde Temmuz ayı senato toplantısı gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Temmuz Ayı Senato Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında Senato Toplantı Odasında yapıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığında düzenlenen Senato Toplantısı’nda akademik performans, kalite süreçleri ve yeni açılan programlar başta olmak üzere birçok bahis değerlendirildi.
Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile senato üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, haziran ayı boyunca yürütülen akademik ve kurumsal çalışmaları kıymetlendirdi. Bu kapsamda, Karabük Üniversitesinin URAP 2024-2025 Devlet Üniversiteleri Sıralamasında 44’üncü sıraya yükselmesi ve son iki yıldaki performans artışı ele alındı.
Toplantıda ayrıca, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nda Türkiye birincisi olması, "Akıllı Kapsül" projesinin TEKNOFEST finaline kalması ve roket grubunun ABD’de elde ettiği üçüncülük üzere ulusal ve memleketler arası muvaffakiyetler da değerlendirildi.
Üniversitenin Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı kazanması, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması ve 2025-2026 Akademik Yılı prestijiyle öğrenci kabul edecek yeni lisans ve ön lisans programları da toplantının kıymetli gündem başlıkları ortasında yer aldı.
Rektör Kırışık:"Bilimsel üretim önceliğimiz, dijital gelecek hedefimiz"
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin önceliğinin bilimsel gelişme olduğunu vurguladı; kalite ve akreditasyonun başlangıç evresini oluşturduğunu, temel maksadın ise bilimsel üretimle yükseköğretime katkı sağlamak olduğunu belirtti.
Türkiye genelindeBilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bulunan sırf 15 üniversitearasında yer almanın stratejik değer taşıdığını belirten Kırışık, bu fakültenin kurulmasıyla yapay zekâ, bilgi idaresi ve siber güvenlik üzere alanlardauzman yetiştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.
Senato toplantısı, Karabük Üniversitesinin eğitim-öğretim kalitesini daha da yükseltmeye yönelik yeni adımların ele alındığı ve gelecek periyot çalışmalarına ait yol haritasının değerlendirildiği görüşmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin