Reklam
Reklam
rektor ozolcer 8 uluslararasi ar ge proje pazarinin kapanis torenine katildi usPdpTqB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Özölçer, 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’nın kapanış törenine katıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi mesken sahipliğinde düzenlenen 8. Memleketler arası Ar-Ge Proje Pazarı aktifliğinin kapanış programına katıldı.

Etkinlik; Bartın Üniversitesi ile Almanya’dan Saarland Üniversitesi, Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Milletlerarası Saraybosna Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Memleketler arası Final Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Mamun Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirildi.

Program kapsamında BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Rektör Akkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek Özölçer’e nazik iştiraklerinden ötürü teşekkür etti ve üniversiteler ortası iş birliğinin kıymetine dikkat çekti.

Makam ziyaretinin akabinde Rektör Özölçer, aktiflik alanındaki proje stantlarını gezdi. Akıllı lojistik, akıllı teknolojiler, büyük bilgi ve analitik, bulut teknolojisi, savunma sanayii, siber güvenlik, objelerin interneti, otomasyon ve sürdürülebilir etraf teknolojileri üzere farklı alanlarda hazırlanan projeler hakkında bilgi alan Özölçer, genç araştırmacıların ve girişimcilerin ortaya koyduğu yenilikçi çalışmaları takdirle kıymetlendirdi. Akabinde kapanış ve ödül merasimi gerçekleştirildi. Merasimde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, programa teşrifleri münasebetiyle BEUN Rektörü Prof. Dr. Özölçer’e teşekkür ederek Ar-Ge Proje Pazarı’nın Türkiye’nin bilim ve teknoloji vizyonuna kıymetli katkılar sunduğunu söz etti.

Törenin devamında dereceye giren projelere mükafatları takdim edildi. BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ödül alan proje sahiplerini tebrik ederek muvaffakiyetlerinin devamını diledi ve Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine katkı sağlayacak nitelikli projelerin desteklenmesinin ehemmiyetini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin