Rektör Özer, Vali Kaban’a üniversiteye devredilen alandaki projeyi anlattı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Ağustos, 2016 07:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Özer, Vali Kaban’a üniversiteye devredilen alandaki projeyi anlattı

ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Zonguldak Valisi Ali Kaban’ı ziyaret ederek Hayvanat Bahçesi olarak bilinen ve üzerindeki işgal kaldırılarak BEÜ’ye teslim edilen alanda yapılması düşünülen proje hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ tarafından yapılması düşünülen projeye göre universiteye tahsis edilen bu alanda geceleri özel ışıkla aydınlatılacak 50 metre yükseklikte bir Türk Bayrağı, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in 5 metre yüksekliğinde bir heykeli ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Muharip Gaziler Derneğimizin üyelerine hizmet vermek üzere oluşturulacak birer rekreasyon merkezi yapımına dair projelerini Vali Ali Kaban ile paylaştı. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, bu mekanın 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen darbe girişimini çocukların ve gençlerin unutmaması için sürekli kalacak bir Sergi Alanı olacağın ve halkın istifadesine sunulacak bir parka dönüştürüleceğini ifade etti. Bu bağlamda heykel ve rekreasyon merkezleri Bülent Ecevit üniversitesi tarafından bayrak direği de Valilikçe yaptırılacak. Rekreasyon merkezlerinin bölgenin kültür yapısına uygun olarak Devrek evi formatında projelendirileceği düşünülüyor. “15 Temmuz Şehitler Kampüsü” adı verilecek olan bu yerleşkenin ayrıntılı krokisinin gazetecilerle de paylaşılacağı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda kayip oral sengunun cesedi 85 kilometre uzakta rizede bulundu Olr9pQq9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzon’da kayıp Oral Şengün’ün cesedi 85 kilometre uzakta Rize’de bulundu

Rize’nin Pazar ilçesi Güzelyalı Mahallesi kıyı şeridinde kayalıklar arasında bulunan erkek cesedinin, Trabzon’un Araklı ilçesinde 13 Nisan’dan bu yana kayıp olarak aranan Oral Şengün’e ait olduğu belirlendi.

Trabzon’un Araklı ilçesinde kaybolan Oral Şengün’den (27) uzun süre haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmalarında, emniyet birimlerince yapılan kamera incelemeleri ve teknik analizler sonucunda cep telefonu sinyalinin son olarak Konakönü mevkiinde tespit edildiği belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede yürütülen çalışmalar genişletilerek sahil hattına kaydırılmış, aramalara jandarma, sahil güvenlik, AFAD ve dalgıç polis ekipleri ile drone destekli hava unsurları da katılmıştı.

Saha çalışmalarının sürdüğü süreçte Rize kıyılarında kayalıklar arasında bulunan ceset için yapılan incelemelerde kimlik tespiti netleşti. Adli tıp süreci ve resmi değerlendirmeler sonucunda bulunan kişinin Oral Şengün olduğu kesinleşti.

Şengün’ün kaybolduğu nokta ile cesedin bulunduğu kıyı şeridi arasında yaklaşık 85 kilometrelik mesafe olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Ölüm nedenine ilişkin kesin bulguların adli tıp raporuyla ortaya çıkması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin