Rektör Kırışık’tan SAĞLIKFEST ve SOSYALFEST Prorotolü
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut arasında akademik iş birliği protokolü ile Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) iş birliğini kapsayan protokoller imzalandı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversiteler arası akademik iş birliği, Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kapsamında kurumsal paydaş görüşmelerine devam ediyor.
Bu kapsamda Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’u ziyaret etti. Ziyarette akademik iş birliği kapsamında iki üniversite arasında çeşitli alanlarda ortak araştırmalar, projeler ve etkinlikler düzenlenmesi, ortak lisans ve yüksek lisans programları gibi akademik faaliyetler konusu ele alındı. Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kapsamında iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve söz konusu festivaller hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Görüşmenin ardından Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ile Akademik İş Birliği Protokolü, Sağlıkfest ve Sosyalfest kapsamında Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolleri imzaladı.
Kurumsal Paydaş İş Birliği Protokolleriyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Sağlıkfest ve Sosyalfest’te Karabük Üniversitesine kurumsal paydaş oldu. Protokoller; Sağlık Bilimleri Festivali (Sağlıkfest) ve Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kapsamında kurumsal paydaşı olan kurumların sağlayacağı; uygulama desteği, alan desteği, iletişim ve tanıtım desteği ile mali ve finansman desteğinin koşullarını içeriyor.
Artvin’de köylüler tarafından bulunan yavru ayı ekiplere teslim edildi
Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde tarlada bulunan annesiz yavru ayı, köylüler tarafından müdafaa altına alınıp Ulusal Parklar gruplarına teslim edildi.
Olay, Kemalpaşa ilçesine bağlı bir köyde meydana geldi. Sabah saatlerinde tarlaya giden köylüler, otların ortasında bir yavru ayının olduğunu fark etti. Bir mühlet çevreyi gözlemleyen vatandaşlar, ayının annesinin bölgede olmadığını ve yavrunun yalnız olduğunu belirledi.
Yavru ayının ziyan görmemesi için harekete geçen köylüler, hayvanı dikkatlice araçlarının kasasına alarak müdafaa altına aldı. Akabinde Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Müdürlüğü gruplarına haber verildi.
Bölgeye gelen gruplar, yavru ayıyı teslim alarak birinci sıhhat denetimini gerçekleştirdi. Yavru ayı daha sonra takımlar tarafından yine tabiata bırakıldı.