Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen “Tercihler Bize Emanet” programında üniversite adayı gençlerle bir ortaya geldi.
TÜGVA Genel Merkez binasında gerçekleştirilen lansman aktifliğine katılan Kırışık, program kapsamında düzenlenen söyleşide gençlerin sorularını yanıtladı. Aktiflikte İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Gri Koç olarak bilinen Gökhan Müftüoğlu ile eğitimci Yavuz Yiğit de yer aldı.
Bölüm tercihinde en değerli kriterin öğrencinin ferdî ilgi ve hayalleri olduğunu vurgulayan Kırışık, “Yalnızca tanınan ya da karı yüksek görülen alanlar her vakit muvaffakiyet getirmez. Severek yapılan ve ilgi duyulan meslekler uzun vadede daha tatmin edici sonuçlar sunar.” dedi.
KBÜ’nün toplumsal bilimlerden mühendislik ve sıhhat alanlarına uzanan geniş akademik yelpazeye sahip olduğunu belirten Kırışık, “Göreve başladığımızda her alanda savlı olma maksadı koyduk. Bugün 102 TEKNOFEST ekibiyle Türkiye çapında değerli dereceler elde ediyoruz.” sözlerini kullandı.
Üniversite eğitiminin sırf akademik bilgi değil, tıpkı vakitte kültürel bir gelişim süreci sunduğunu söyleyen Kırışık, “Kampüs hayatı vizyon kazandırır, bağlantı marifetlerini geliştirir ve sorun çözme yeteneği kazandırır.” değerlendirmesinde bulundu.
Arapça hazırlık programına da değinen Kırışık, KBÜ’nün Türkiye’nin en yeterli Arapça eğitimini sunma gayesiyle yola çıktığını ve öğrencilerin bir yıl içerisinde güçlü bir lisan eğitimi aldığını aktardı.
Konuşmasında bu yıl ikincisi düzenlenecek Sosyalfest projesine de değinen Kırışık, toplumsal ve sıhhat alanlarında üretilen yenilikçi fikirlerin desteklendiğini, toplam 6 milyon lira ödüllü 30 farklı yarışın müracaatlarının devam ettiğini kaydetti.


Rektör Kırışık, “Tercihler Bize Emanet” programında gençlerle buluştu
Doktorlar mangal şenliğinde buluştu
Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.
Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

