Rektör Kırışık SAĞLIKFEST çalışmalarını sürdürüyor - Karabük Haber Postası
rektor kirisik saglikfest calismalarini surduruyor Xpesghc5 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Temmuz, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık SAĞLIKFEST çalışmalarını sürdürüyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, SAĞLIKFEST çerçevesinde kurumsal paydaş görüşmelerine devam ediyor.

Karabük Üniversitesi ile Ankara Medipol Üniversitesi arasında 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan SAĞLIKFEST için kurumsal paydaş iş birliği protokolü imzalandı.

Bu çerçevede Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil’i ziyaret etti. Ziyarette SAĞLIKFEST bünyesinde iki üniversite arasında yapılabilecek iş birliği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve söz konusu festivaller hakkında değerlendirmeler yapıldı. Görüşmenin ardından iş birliği protokolleri imzalandı.

Lokman Hekim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Gültekin ile de görüşen Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, SAĞLIKFEST ile ilgili kurumsal paydaş iş birliği protokolünü imzaladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
27 Mart, 2026 15:28 tarihinde yayınlandı
0
0

SP’den “Mazlumlara Lanet, Mazlumlara Destek” açıklaması

Saadet Partisi, İslam dünyasına ve bölge ülkelerine yönelik ABD-İsrail saldırıları ile Mescid-i Aksa’ya yönelik kısıtlamalar ve kazılara karşı Türkiye genelinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamalar, Cuma namazı çıkışında parti teşkilatlarının katılımıyla yapıldı.

Karabük’te partililer, Karabük’te bulunan il binası önünde bir araya geldi. Basın açıklamasını İl Başkanı Aziz Gündoğdu okudu.

Gündoğdu, konuşmasında, İslam coğrafyasında yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, zulme karşı duruşlarını vurguladı. “Bugün burada sadece bir basın açıklaması yapmak için değil; dünyanın dört bir yanını saran zulüm ateşine karşı mazlumun yanında olduğumuzu ilan etmek için toplandık” diyen Gündoğdu, Millî Görüş hareketinin tarih boyunca ayrım yapmaksızın zalimin karşısında durduğunu ifade etti.

Gazze’de yaşananlara da değinen Gündoğdu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Aylardır dünyanın gözü önünde, tarihin kaydedebileceği en vahşi, en alçak soykırımlardan biri Gazze’de işlenmektedir. Bebeklerin süt kokusuna barut kokusunun karıştığı, annelerin feryadının arşı titrettiği bu mübarek topraklar; bugün sözde modern dünyanın sahte “insan hakları” maskesinin düştüğü yerdir. Gazze bugün sadece bir coğrafi bölge değil; imanın, direnişin ve topyekûn insanlık onurunun son kalelerinden biridir. Şunu herkes bilsin ki: Gazze’de dökülen her damla kan, bu zulme sessiz kalanların vicdanına sürülmüş kara bir lekedir. Bu katliam durana, abluka tamamen kalkana dek durmayacağız, susmayacağız!

Onurumuz, kırmızı çizgimiz ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, bugün işgalci postalları altında zincirlenmiştir. Bu zincirler sadece taş duvarlara değil; Müslümanların ibadet hürriyetine ve tüm insanlığın inanç kutsiyetine vurulmuş bir prangadır. Unutulmasın ki Kudüs zincirliyse İslam coğrafyası esirdir. Biz Saadet Partisi teşkilatları olarak gür bir sesle haykırıyoruz: Kudüs özgürleşmeden dünya huzura kavuşamaz; Mescid-i Aksa’nın zincirleri kırılmadan insanlık prangalarından kurtulamaz.

Siyonizmin pervasızlığına karşı sadece “kınama” mesajları yayınlamak yetmez! Zulme karşı sadece “üzüntü” beyan etmek bu ateşi söndürmez!

Türkiye sadece sözle değil; siyasi, ekonomik ve diplomatik tüm caydırıcı gücüyle mazlumun yanında yer almalıdır.

Çünkü İsrail ancak ve ancak güçten anlar.

Komşumuz İran topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kardeş Lübnan’da sivil halkın üzerine yağan bombalar; terör şebekesinin bölgemizi topyekûn bir ateş çemberine sürükleme projesinin son halkasıdır.

Bizler, emperyalizmin ve siyonizmin önümüze koyduğu mezhep fitnesini ve etnik kışkırtmaları reddediyoruz. Bilinmelidir ki emperyalizm sadece bomba yağdırmaz; ekonomik ambargolarla ve finansal terörle halkları açlığa mahkûm ederek diz çöktürmeye çalışır. Bizim lügatimizde “tarafsızlık” yoktur! Biz safı belli olanlarız; biz hakikatin tarafındayız! Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında, mazlum kim olursa olsun yanındayız.

Gazze’deki vahşet son bulana dek, Mescid-i Aksa’yı çevreleyen zincirler kırılana dek,  Emperyalizmin kirli eli coğrafyamızdan çekilene dek; Mücadelemiz, azmimiz ve kararlılığımız artarak devam edecektir! Bizler provokasyonlara gelmeden, vakar ve sükûnet içerisinde, birleştirici bir dille haykırıyoruz: Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur!

Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: Mazlumların gözyaşı, zalimlerin saltanatını mutlaka yıkacaktır. Kudüs’ün özgürlüğü ve İslam coğrafyasının selameti için bütün gücümüzle çalışmaya, hakkı ve hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”

 

Bizi sosyal medyadan takip edin