Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistan’ın başşehri Taşkent’te düzenlenen milletlerarası sempozyumun açılışına çevrim içi bağlanarak, Karabük Üniversitesinin milletlerarası muvaffakiyetlerini iştirakçilerle paylaştı.
Özbekistan’ın başşehri Taşkent’te, Rönesans Eğitim Üniversitesinin konut sahipliğinde "Yükseköğretim Tertibinde Memleketler arası Tecrübeler: Dönüşüm ve İnovasyon" başlıklı memleketler arası sempozyum gerçekleştirildi.
Etkinlik; Türkiye, ABD, Almanya, Fransa, Güney Kore, İsveç, Rusya, Meksika, Finlandiya, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Pakistan, İran, Kazakistan ve Kırgızistan üzere 15’ten fazla ülkeden 70’i aşkın temsilciyi bir ortaya getirdi. Sempozyumda; yükseköğretim dönüşümündeki eğilimler, yenilikçi eğitim yaklaşımları ve teknolojileri, yükseköğretimde araştırma ve inovasyonun geliştirilmesi ile yükseköğretim sisteminin finansmanı ve idaresi üzere kıymetli hususlar ele alındı.
Sempozyumun açılışına çevrim içi olarak bağlanan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasında Karabük Üniversitesinin eğitim, araştırma, milletlerarasılaşma ile idari alanlardaki muvaffakiyetlerini anlattı. KBÜ’nün memleketler arası akademik iş birlikleri, yenilikçi eğitim projeleri, bilimsel muvaffakiyetleri ve araştırma alanındaki yükselen performansına dikkat çeken Kırışık, üniversitede kurulan çalışma grupları ve hayata geçirilen projelerin üniversitenin başarısına nasıl katkı sağladığını açıkladı.
Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasında ayrıyeten Karabük Üniversitesinin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST’in, Türk Dünyası’nın ortak geleceğinin inşa edilmesindeki katkısına da vurgu yaptı. İştirakçiler tarafından ilgiyle karşılanan SOSYALFEST çalışmaları, Türk Dünyası’ndan gelen eğitim kurumlarının dikkatini çekti ve yarışlarda yer almak istediklerini belirttiler.
Sempozyum çerçevesinde, yükseköğretim alanındaki dönüşüm süreçleri ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi konularında önemli görüş alışverişlerinde bulunuldu. Katılımcılar, yeni ortaklıklar kurma, yenilikçi projeler geliştirme ve küresel ölçekte eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik stratejiler belirleme fırsatı buldu.