Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2025 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık, KBÜ’nün uluslararası akademik vizyonunu dünyaya tanıttı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistan’ın başşehri Taşkent’te düzenlenen milletlerarası sempozyumun açılışına çevrim içi bağlanarak, Karabük Üniversitesinin milletlerarası muvaffakiyetlerini iştirakçilerle paylaştı.
Özbekistan’ın başşehri Taşkent’te, Rönesans Eğitim Üniversitesinin konut sahipliğinde "Yükseköğretim Tertibinde Memleketler arası Tecrübeler: Dönüşüm ve İnovasyon" başlıklı memleketler arası sempozyum gerçekleştirildi.
Etkinlik; Türkiye, ABD, Almanya, Fransa, Güney Kore, İsveç, Rusya, Meksika, Finlandiya, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Pakistan, İran, Kazakistan ve Kırgızistan üzere 15’ten fazla ülkeden 70’i aşkın temsilciyi bir ortaya getirdi. Sempozyumda; yükseköğretim dönüşümündeki eğilimler, yenilikçi eğitim yaklaşımları ve teknolojileri, yükseköğretimde araştırma ve inovasyonun geliştirilmesi ile yükseköğretim sisteminin finansmanı ve idaresi üzere kıymetli hususlar ele alındı.

Sempozyumun açılışına çevrim içi olarak bağlanan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasında Karabük Üniversitesinin eğitim, araştırma, milletlerarasılaşma ile idari alanlardaki muvaffakiyetlerini anlattı. KBÜ’nün memleketler arası akademik iş birlikleri, yenilikçi eğitim projeleri, bilimsel muvaffakiyetleri ve araştırma alanındaki yükselen performansına dikkat çeken Kırışık, üniversitede kurulan çalışma grupları ve hayata geçirilen projelerin üniversitenin başarısına nasıl katkı sağladığını açıkladı.
Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasında ayrıyeten Karabük Üniversitesinin öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST’in, Türk Dünyası’nın ortak geleceğinin inşa edilmesindeki katkısına da vurgu yaptı. İştirakçiler tarafından ilgiyle karşılanan SOSYALFEST çalışmaları, Türk Dünyası’ndan gelen eğitim kurumlarının dikkatini çekti ve yarışlarda yer almak istediklerini belirttiler.
Sempozyum çerçevesinde, yükseköğretim alanındaki dönüşüm süreçleri ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi konularında önemli görüş alışverişlerinde bulunuldu. Katılımcılar, yeni ortaklıklar kurma, yenilikçi projeler geliştirme ve küresel ölçekte eğitimde kaliteyi artırmaya yönelik stratejiler belirleme fırsatı buldu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencileri kamp yaparak doğal güzellikleri gördü, sahilde çöp topladı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Taşköprü ilçesinde tabiatta hayat ve hayatta kalma kampı düzenlenirken, Cide ilçesinde de kıyı paklığı yapıldı.
Kastamonu Üniversitesi Daima Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASÜSEM) tarafından her ay farklı bir ilçede düzenlenmesi planlanan "Doğada Ömür Marifetleri ve Hayatta Kalma Kampı" aktifliğinin beşincisi, Taşköprü ilçesinde muvaffakiyetle gerçekleştirildi. Tabiatla iç içe geçen üç günlük aktiflikte, Kastamonu Üniversitesine bağlı fakülte ve meslek yüksekokullarından 50 öğrenci faal olarak iştirak sağladı.
Taşköprü Belediyesi’nin de takviyeleriyle Sümer Toplumsal Tesisleri’nde kurulan kamp alanında gerçekleştirilen aktiflikte iştirakçiler, istikamet bulma, barınak kurma, ateş yakma, birinci yardım ve doğal ortamda hayatta kalma stratejileri üzere bahislerde hem teorik hem de uygulamalı eğitimler aldı. Alanında uzman akademisyen Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal liderliğinde yürütülen kamp, öğrencilere akademik katkı sağlamanın yanı sıra tabiatla ahenk içinde yaşama marifeti kazandırmayı hedefledi.
Etkinlik kapsamında ayrıyeten kampçılık kuralları, tabiat yürüyüşü teknikleri, bölgenin flora ve faunası, biyoçeşitlilik ve etraf şuuru üzerine eğitimler verildi. Tabiat ve kültür etkileşiminin ön planda olduğu programda; Taşköprü Kent Müzesi, Pompeipolis Antik Kenti, Abdal Hasan Köyü Türbesi ve Hamamı, Donalar Kaya Mezarları, Karadere Barajı, Simens Santral Binası, tarihi Taşköprü ve Sümer Toplumsal Tesisleri’ndeki kendir sulama havuzları üzere tarihi ve kültürel alanlar yerinde ziyaret edilerek incelendi.
Kamp boyunca çadır kurma, kamp alanı idaresi ve tabiatta hayat hünerleri uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı. İştirakçiler, hem tabiat ile başa çıkabilme maharetlerini geliştirdi hem de lokal kültürü tanıma ve doğal kaynakların değerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu.
Kampı muvaffakiyetle tamamlayan öğrenciler, hem teorik bilgilerini pekiştirdi hem de unutulmaz bir tecrübe yaşadı.
Kastamonu Üniversitesi Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal, bu tıp aktifliklerin etraf şuuru, tabiat sevgisi ve hayatta kalma hünerleri kazandırma açısından büyük değer taşıdığını vurguladı.

Cide ilçesinde kıyıda etraf paklığı yapıldı
Bu yıl 49’uncusu düzenlenen Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde Cide ilçesinde etraf paklığı yapıldı. Kastamonu Üniversitesi tarafından öğrenciler, otobüslerle Cide ilçesine getirildi. Burada öğrenciler, kıyıda etraf paklığı yaparak örnek bir davranış sergiledi. Ayrıyeten aktiflikte öğrencilere etrafın kıymeti ve pak tutulması gerektiği hususları da anlatıldı.
Etkinlik sonunda konuşan Kastamonu Üniversitesi Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal, "Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Turizm Fakültesi olarak Cide’ye geldik. Cide’de kıyıda öğrencilerimizle birlikte kıyı paklığı yaptık. Öğrenci kardeşlerimizle birlikte toplumsal sorumluluk projesi olarak kıyılarımızı temizliyoruz. Eko Turizm ve Etraf Topluluğu ile Gönüllüler Topluluğuyla birlikte Cide’de kıyıda paklık faaliyeti yürüttük. Katılan tüm öğrenci kardeşlerimize ve bizlere bu imkanları ve takviyeleri veren herkese teşekkür ediyorum" sözlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.