Amasra’daki patlamada ölen madenciler unutulmadı - Karabük Haber Postası
amasradaki patlamada olen madenciler unutulmadi siK75uIN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Ekim, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Amasra’daki patlamada ölen madenciler unutulmadı

Bartın’ın Amasra ilçesinde TTK’ya ilişkin maden cağında 3 yıl evvel meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 43 madenci için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Kurumuna ilişkin maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden 43 madenci için patlamanın yaşandığı ocak başında anma programı düzenlendi. Madencilerin yer altındaki ocaklara nakledildikleri servis kuyusunun önünde gerçekleşen anma merasimi Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Ak Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Amasra Belediye Lider Vekili İslam Nuri Çil, askeri erkan, vilayet ve Amasra ilçe protokolü, sendikacılar ve madenciler katıldı.

Grizu patlamasında hayatını kaybeden personellerin isimlerinin yer aldığı madenci anıtı önündeki yere sıralanan baretlere karanfil bırakıldı. Program, ölen madenciler anısına Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi. Bartın Valisi Nurtaç Arslan, mesaileri öncesinde anma programına katılan maden personelleri ile sohbet etti. O gün yaşananları madencilerin ağızlarından tekrar dinleyen Vali Arslan, “3 yıl evvel büyük bir acı yaşadık. Tekrar yaşamamak için, biz devlet olarak gereken önlemleri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz. Sizler de alınması gereken ferdi önlemleri alın, iş güvenliği kurallarına kesinlikle riayet edin. Sağlıklı bir halde maden ocaklarına girin ve çıkın” diye konuştu.

Madenciler, facia gününü tekrar hatırlayarak, duygusal anlar yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin