Rektör Kırışık, kazada yaralanan öğrenciler hakkında bilgi aldı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2023 04:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık, kazada yaralanan öğrenciler hakkında bilgi aldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Eskipazar ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında yaralanan üniversite öğrencilerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

İki gün önce Eskipazar ilçesi İstasyon Mahallesi mevkiinde meydana gelen kazada iki otomobilin çarpışması sonucu üniversite öğrencilerinden 1’i hayatını kaybederken 3 kişi de yaralanmıştı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık yaralı öğrenciler Emre Ekşi ve Osman Alaçam’ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kırışık, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan’dan yaralı öğrencilerin genel sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Kırışık’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ve Genel Sekreter Lütfü Köm, eşlik etti.

Kazanın ardından mesaj yayımlayan Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Trafik kazası geçiren Eskipazar MYO öğrencimiz Sait Mücahid Çetin’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Öğrencimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabrı cemil diliyorum. Aynı kazada yaralanan Eskipazar MYO öğrencilerimiz Emre Ekşi ve Osman Alaçam başta olmak üzere kazada yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin