Safranbolu Belediyesi araç ve yaya trafiğinin daha güvenli bir alanda ulaşım sağlaması adına Aslanlar mevkiinde yer alan kavşak ve refüj çalışmalarını tamamladı.
Ulaşımda aksamaların yaşanmaması ve daha güvenli bir alan oluşturmak adına şehrin her noktasında çalışmalarını aralıksız sürdüren Safranbolu Belediyesi ekipleri Aslanlar kavşağında başladığı yenileme çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamladı. Fen İşleri Müdürlüğü yol bakım ve onarım şefliği tarafından yapılan çalışmalar kapsamında beton bordür taşları ile kavşak ve refüjlerde yenileme ve ardından boyama yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü yol bakım ve onarım şefliğinin çalışmalarını tamamlamasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Safranbolu’nun dokusuna uygun renkte çiçeklerle refüj ve kavşaklara süslendirme çalışması yapıldı. Öte yandan Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı atölyelerde üretilen otobüs durağının da bu alana kurulumu sağlandı. Yapılan çalışmalar neticesinde araç ve yaya trafiğinin güvenliği amaçlanırken şehrin yapısına uygun kavşak ve refüjler oluşturuldu. (Ramazan Öztürk)
Kastamonu Üniversitesi, US News 2025 Dünya Üniversite sıralamasında yer aldı
Kastamonu Üniversitesi, US News 2025 Dünya Üniversite sıralamasında 2 bin 192., Asya genelinde 704. ve Türkiye genelinde 49. sırada yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi, memleketler arası sıralamalardaki yerini US News & World Report tarafından açıklanan 2025 Best Küresel Universities (En Düzgün Global Üniversiteler) listesinde aldı. Kastamonu Üniversitesi, dünya genelinde 2 bin 192., Asya genelinde 704. ve Türkiye genelinde 49. sırada yer aldı.
US News sıralamaları, bilimsel yayın sayısı, atıf oranları, milletlerarası araştırma iş birlikleri üzere 13 farklı göstergeye nazaran belirleniyor. Kastamonu Üniversitesi, bilhassa yayın üretimi ve memleketler arası görünürlük alanlarındaki performansıyla bu listede yer alma başarısı gösterdi. Kastamonu Üniversitesi, akademik işçisi tarafından yapılan yayın sayısıyla 36,0 puan, yayınlara yapılan toplam atıf sayısıyla 14,5 puan elde etti. Uluslararası İş Birliği kategorisinde yüzde 15,4 puana ulaşırken, Global Araştırma Prestiji göstergesinde 6,1 puan aldı. En Çok Atıf Alan Yayınlar oranı ise yüzde 12,9 olarak kaydedildi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, bu sonucun Kastamonu Üniversitesi’nin araştırma odaklı vizyonunun ve milletlerarasılaşma stratejilerinin bir göstergesi olduğunu belirterek, "Üniversitemiz, bilimsel projeler, lisansüstü programlar, yayın teşvikleri ve memleketler arası iş birlikleri sayesinde global akademik rekabette ilerlemesini sürdürmektedir" dedi.
Rektör Topal, bu tıp milletlerarası sıralamaların üniversitelerin akademik performansını ve araştırma potansiyelini daha görünür kıldığını vurgulayarak, Kastamonu Üniversitesi’nin nitelikli insan kaynağını güçlendirmeye, araştırma altyapısını geliştirmeye ve uluslararası iş birliği ağlarını genişletmeye devam edeceğini tabir etti.