Reklam
Reklam
tasarim4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 13:09 tarihinde yayınlandı
0

Ramazan’a özel ‘Türk ve İslam Eserleri’ sergisi açıldı

Karabük‘ün Safranbolu ilçesinde koleksiyoner Yalçın Açıkgöz’ün 20 yıllık birikimiyle oluşturduğu Türk ve İslam eserlerinden oluşan özel koleksiyon, Ramazan ayı kapsamında sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde Ramazan ayına özel olarak düzenlenen sergide, Açıkgöz’ün koleksiyonunda bulunan 39 eserden seçilen 20 parça ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Sergide 1876 yılına ait hat sanatı örnekleri, yaklaşık 150 yıllık tılsımlı gömlek, 200 yıllık ketebeli Kur’an-ı Kerim, Kabe örtüsü ve Hz. Muhammed’e atfedilen ayak izi gibi önemli eserler yer alıyor.
Yalçın Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada antikaya olan ilgisinin çocukluk yıllarında başladığını belirtti.
Ramazan ayının manevi atmosferinde Türk-İslam kültürüne ait eserleri vatandaşlarla buluşturmak istediklerini ifade eden Açıkgöz, koleksiyonunda özellikle tılsımlı gömlekler ve eski Kur’an-ı Kerim nüshalarının önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi.
Açıkgöz, koleksiyonunda yalnızca dini eserlerin değil, savaş sanatlarına ait çeşitli tarihi parçaların da bulunduğunu söyleyerek, Ramazan ayına özel hazırlanan serginin ay sonuna kadar ziyaretçilere açık olacağını bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
284ed21f fa32 48c6 a37d 3bcd5a75e478
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
26 Mayıs, 2026 13:00 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU

Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.

Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.

Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.

Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.

Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin