Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ekim, 2021 12:56 tarihinde yayınlandı
0

Protokolden Aşı Çağrısı

Karabük Valisi Fuat Gürel, Siyasi Parti İl Başkanları ve  Protokol üyeleri vatandaşlara koronavirüsle mücadele için aşı çağrısında bulundu.

Protokol adına açıklama yapan Vali Fuat Gürel, batı Karadeniz bölgesinde aralarında Karabük’ün de bulunduğu bazı İllerde Koronavirüs vakalarının yüksek çıktığını hatırlatarak, vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Koronavirüse karşı en önemli silahın aşı olduğuna dikkat çeken Vali Fuat Gürel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüsle mücadelemiz 1.5 senden fazla bir süredir devam ediyor. Bütün dünyada devam eden bir süreç. 1 Temmuz itibariyle de bir kısım rahatlıklarla yeni planlamalarla önümüze bakıyoruz. Fakat geçen hafta itibarıyla Bölgemiz, özellikle Batı Karadeniz’deki bir kısım İllerle beraber Karabük’te de vaka sayıları yüksek çıktı. Tedbirleri bir taraftan takip ederken, asıl üzerinde durduğumuz aşı oranlarını yükseltmek istiyoruz. Birinci aşısını yaptıran ikincisini, ikinci aşısını yaptıran üçüncüsünü, hangi aşamada kalmışsa diğer aşı dozuna geçmesini özellikle arzu ediyoruz. İkinci aşılama oranlarında yüzde 73’lerdeyiz bunun daha da yukarılara çekilmesi gerekir çünkü şu anda koruyucu olan asıl olan aşısını yaptırmak insanlarımızın bunu sağlaması gerekir. Sağlık Müdürlüğümüzün bütün hastaneleri, Aile Sağlık Merkezleri, meydanlarda kurulan stantlarla sürekli  vatandaşlarımızı aşı yaptırmaya davet ediyoruz. Şu ana kadar bir yavaşlama olduğunu hissettik, okullarda özellikle Lise öğrencilerine velilerinin iznini alarak aşı yapmaya devam ediyoruz, arkadaşlarımız onu da takip ediyorlar. Diğer taraftan da vatandaşlarımızın gelip bir an önce aşısını yaptırmasını arzu ediyoruz çünkü gerçekten önemli bir virüsle mücadele ediyoruz, bir tarafta da hayatını kaybeden insanlar var yani böyle bir ortamda bizim bir şekilde aşılama oranlarını, sayılarını yükseltmemiz gerekiyor. Siyasi Parti İl Başkanlarımız hemen yanı başımızda onların da desteklerini istedik onlar da sağ olsun olumlu karşıladılar hep beraber bir açıklama yapmak istiyoruz. Yani Karabük’te yaşayan bütün vatandaşlarımızı hızlı bir şekilde aşılamaya davet ediyoruz. Eğer işletmelerimizde yada herhangi bir bölgede yoğunluk varsa Sağlık ekiplerimizi oraya da yönlendirebiliriz bir işletme3de 30-40 kişilik bir grup varsa oraya da arkadaşlarımızı yönlendirerek yerinde de aşı yapabiliriz. Artık sağlıklı günlerde buluşmak istiyoruz. Önümüzdeki süreçte virüsle mücadelenin başarıya ulaştığını, daha güzel günlerin bizi beklediğini ümit etmek istiyoruz. Hayatını kaybedeb insanlarımız var, bunların da bir an önce bitmesini istiyoruz ve şu anda en önemli silahımız aşı. Bu konuda da  arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum yanımıda yer aldılar olumlu bir manada destek veriyorlar.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
dfa7bb7e 575e 41ee a28b 21708517511f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Mayıs, 2026 11:06 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR Piyasa Temsilcileriyle Buluştu

KARDEMİR, yatırımcı ilişkilerinde şeffaflık ve kurumsal yönetişim anlayışı doğrultusunda piyasa temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı, şirketin üretim gücü ve stratejik konumunu anlatan tanıtım filminin gösterimiyle başlarken, açılış konuşmasını Genel Müdür Niyazi Aşkın Peker yaptı.

Yatırımcı sunumunda küresel ve ulusal çelik sektöründeki gelişmelerin yanı sıra şirketin 2026 yılı ilk çeyrek finansal ve operasyonel sonuçları paylaşıldı. Sunumda ayrıca yatırım harcamaları, çevre yatırımları, karbon ayak izi yönetimi ve Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesine uyum süreci hakkında bilgi verildi.

KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyreğinde üretim sürekliliğini ve finansal disiplinini koruduğu belirtildi. Şirketin FAVÖK marjı yüzde 13,06 seviyesinde gerçekleşirken, FAVÖK tutarı 2 milyar 21 milyon TL oldu. Aynı dönemde ton başına FAVÖK ise 81 dolar olarak kaydedildi. Şirket, ilk çeyreği 24 milyon 521 bin TL net dönem karıyla tamamladı.

Operasyonel sonuçlara göre sıvı çelik üretimi 652 bin 648 ton, esas ürün üretimi 641 bin 110 ton, net esas ürün satışı ise 561 bin 682 ton seviyesinde gerçekleşti. Şirket yönetimi, bu verilerin değişken piyasa koşullarına rağmen üretim kapasitesinin korunduğunu ve maliyet yönetiminde disiplinin sürdürüldüğünü gösterdiğini ifade etti.

Toplantıda yatırım programına ilişkin detaylar da yatırımcılarla paylaşıldı. KARDEMİR’in 2026 yılı ilk çeyrek yatırım harcamalarının 15 milyon 570 bin dolar olduğu açıklandı. Devam eden projeler arasında çevre yatırımları, Ar-Ge projeleri, Yeni PCI Tesisi, KocksBlock, Yeni Kömür Harman Silo Yapımı, hammadde stok sahaları ve vagon tahliye sistemlerinin iyileştirilmesi, Benzol Kuleleri Modernizasyonu ile Kok Gazı Yeni Gazholder Yapımı yer aldı.

Şirket yönetimi, yılın geri kalanında satış performansını artırmaya, kar marjlarını iyileştirmeye ve rekabet gücünü destekleyecek yatırımları sürdürmeye odaklanacaklarını bildirdi.

Toplantının önemli gündem başlıklarından biri de çevresel sürdürülebilirlik oldu. Bu kapsamda GES yatırımlarına hız verildiği belirtilirken, özellikle Avrupa Birliği Sınırda Karbon Düzenlemesi başta olmak üzere uluslararası çevre düzenlemelerine uyum sürecinin şirketin gelecekteki rekabet gücü açısından kritik önemde olduğu vurgulandı.

KARDEMİR yetkilileri, analist ve yatırımcılarla kurulan düzenli ve şeffaf iletişimin sürdürüleceğini belirterek, güçlü üretim altyapısı, finansal disiplin ve sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda paydaşlara uzun vadeli değer üretmeye devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin