Karabük Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından proje bedelinin %50’si desteklenen bağlarda İlkbahar bakımları ve kontrolleri devam ediyor.
Bağcılığa uygun olan Karabük’te küçük alanlarda yapılan bağcılık, Valiliğin destekleriyle artarak devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, teknik elemanları üretimin her aşamasında çiftçinin yayında olarak sorunlarını yerinde çözüyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Çetin Ayvalık, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Küçükhaskul ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Murat Çelik Çerçiler Mahallesindeki çiftçilerden Nizamettin Alper ve Halim Kaya’nın bağlarında budama ve terbiye sistemleri hakkında uygulamalı bilgiler verdiler.
KARABÜK’TE BAĞCILIK GELİŞİYOR
Karabük’te Bağcılığın gelişmesi için çalışmalar yapıldığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı yaptığı açıklamada, “İlimiz tarihinde önemli bir yeri olan bağcılığın tekrar hak ettiği düzeye gelmesini için yoğun çalışmalar yürütmekteyiz. Bu çalışmaların başında, aranılan bir sofralık çeşit olan Safranbolu çavuş üzümünü yaygınlaştırmak ve telli sistem bağ alanları oluşturmaktır. Bu kapsamda yöremiz bağlarından toplanan aşı kalemleri Amerikan asma anacı üzerine aşılanmakta ve bunları modern telli sisteme göre dikilmesi sağlanmaktadır. Çünkü telli sistem bağlarda bakım işleri hem daha pratik ve kolay olmakta hem de birim alandan daha fazla ürün elde edilebilmektedir.
Bağcılık projesi çalışmaları kapsamında 8500 adet Aşılı asma fidanının çiftçilerimize dağıtımı yapılmıştır. Proje %50 yarı bedelli olarak hazırlanmış olup, proje için İl Özel İdaresi Sekreterliği tarafından 14.875,00 TL. Katkı bedeli ödenmiş olup talep olduğu sürece çiftçilerimize katkılarımız devam edecektir” dedi.


Projeli Bağlar Kontrol Edildi
Babasını 8 kurşunla öldüren şahıs: “Çok pişmanım, kimse babasını öldürmek istemez, Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın”
Samsun’un İlkadım ilçesinde tartıştığı babasını tabancayla 8 yerinden vurarak öldürdükten sonra jandarmaya teslim olan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Baba katili adliye çıkışında, “Çok pişmanım. Kimse babasını öldürmek istemez. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın” dedi.
Olay, İlkadım ilçesi Kadamut Mahallesi’nde dün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağında çalışan Doğan Can Y. (35), evde babası İbrahim Y.’ye (59) tabancayla ateş açtı. Atakum Belediyesinden emekli olduğu öğrenilen ve vücuduna 8 kurşun isabet eden İbrahim Y., olay yerinde hayatını kaybetti. Babasını vurduktan sonra İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek teslim olan Doğan Can Y.’nin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Eve giden sağlık ekipleri, İbrahim Y.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İbrahim Y.’nin cansız bedeni, jandarma ekiplerinin olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi için Samsun Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı’na gönderildi.
Bekar ve ailenin tek çocuğu olduğu öğrenilen Doğan Can Y. ifadesinde, “Babam çok alkol kullanıyordu. 35 yaşında olmama rağmen her işime karışıyordu. Sürekli benimle tartışıyordu. Davranışlarından dolayı psikolojim bozuldu. Olay günü işe gitmeyip rapor aldım. Dolaşıp kafamı dağıtmak istedim. Akşam evin önünde arabanın tamponuyla ilgili tartışma çıktı. Eve çağırdı, ’menemen yapalım’ dedi. O sırada yatalak annemin ihtiyaçlarına yardımcı oluyordum. Bana yine küfürlü sözler söyledi, bağırıp çağırdı ve menemen kabını fırlattı. Daha sonra ’ikinizi de öldüreceğim’ diyerek mutfağa gitti. Bizi bıçakla öldüreceğini düşündüm. Yatağın altındaki taşıma ruhsatlı silahımı alıp belime koydum. Babam elinde bıçakla üzerime saldırınca korkup ateş ettim. Kaç el ateş ettiğimi bilmiyorum” dediği öğrenildi.
Jandarmadaki sorgusu tamamlanan katil zanlısı, bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Doğan Can Y. cezaevine götürülürken adliye çıkışında, “Çok pişmanım. Kimse babasını öldürmek istemez. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın” demesi dikkat çekti.


