Polisten SMS ile FETÖ dolandırıcılığı uyarısı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Ağustos, 2017 14:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Polisten SMS ile FETÖ dolandırıcılığı uyarısı

Polis, kendilerini polis, savcı ve asker olarak tanıtan ve “Adınız ya da banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı” diye kandırarak altın ile para isteyenlere inanmamaları için vatandaşa SMS gönderdi.

Türkiye genelinde yaklaşık 15 yıl önce Messenger’dan kontör isteyerek başladığı için ismi “kontör” dolandırıcılığı olarak kalan dolandırıcılık yöntemi sürekli değişerek devam ediyor. Bir süre sonra kendisini polis, savcı ve asker olarak tanıtan ve vatandaşları arayan kişiler “Kimliğiniz bölücü terör örgütü PKK‘nın eline geçmiş, ya da hesabınız terör örgütü PKK’nın eline geçmiş” diyerek vatandaşlar kandırılıp milyonlarca lira dolandırıldılar. Daha sonra ise vatandaşı arayan sahte polis, savcı ya da askerler “Dün gece kuyumcu soyuldu kimliğiniz orada bulunmuş” yalanıyla dolandırdılar. Dolandırıcılar vatandaşı, sağlık ve Otomobil sigortacısı, banka müşteri hizmetleri temsilcisi kimliğinde de dolandırdı. Bunlarla yetinmeyerek Gündem olan sansasyonel operasyonların isimlerini de kullanan zanlılar, binlerce vatandaşı dolandırdı.

15 TEMMUZ SONRASI FETÖ’YÜ KULLANDILAR

Dolandırıcılar Ergenekon, Balyoz ve Şike gibi operasyonları da kullanarak vatandaşları telefonla arayıp “İsminiz Ergenekon, Bayloz ya da şike davasında geçiyor” diyerek milyonlarca lira dolandırdı. Polis bu dolandırıcılığın önüne geçmek için her türlü mücadeleyi denedi. Vatandaşlara dolandırıcılara inanmaması için SMS bile gönderdi. Dolandırıcılar 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise bu kez FETÖ/PDY terör örgütünü kullanarak vatandaşları dolandırmaya başladı. Özellikle asker ve polis yakınlarını arayarak kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp, “Adınız FETÖ operasyonunda geçiyor, ya da banka hesabınız FETÖ tarafından kullanılıyor” diyerek para ve altın istemeye başladılar. Çok sayıda vatandaş bu tehditle de dolandırıldı.

Polis ise vatandaşlara, “Kendilerini polis, savcı ve asker olarak tanıtan ve ‘Adınız ya da banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı’ diye kandırarak altın ile para isteyenlere inanmayın” yazılı SMS gönderdi.

Polis ayrıca, Vatandaşlardan böyle bir durumla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını veya en yakın kolluk kuvvetine başvurmalarını da istedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
vavava
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Turizm Kurulu toplantısı gerçekleştirildi

Karabük İl Turizm Tanıtım ve Geliştirme Kurulu, Vali Oktay Çağatay başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda, Karabük’ün turizm potansiyelinin daha etkin değerlendirilmesi, sürdürülebilir turizm anlayışının güçlendirilmesi ve tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar ele alındı.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, Safranbolu Kaymakamı Hayrettin Baskın, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ustaoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Alan Başkanı Cemil Belder ile ilgili kamu kurumlarının yöneticileri, turizm sektörü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Oktay Çağatay, Karabük’ün sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerin turizm açısından önemli bir potansiyel sunduğunu vurgulayarak, bu potansiyelin etkin tanıtım ve kurumlar arası iş birliğiyle daha ileri taşınmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı, turizm alanında yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası iş birliğinin artırılmasına yönelik görüş alışverişiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin