Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Mayıs, 2015 06:56 tarihinde yayınlandı
0

Parkta Kalbi Duran Çocuk Yaşam Mücadelesini Kaybetti

Karabük’te çocuk parkında kalbi duran 13 yaşındaki Oktay Duru, hava ambulansıyla sevk edildiği Ankara’da hayatını kaybetti.
Esentepe Mahallesi Doğantepe Parkı’nda 27 Nisan’da 13 yaşındaki Oktay Duru, bir anda yere yığılarak kalp krizi geçirmişti. Yoldan geçen bir vatandaşın yardımına koştuğu çocuk, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı KBÜ Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı. Burada yapılan tetkiklerde hipertrofik kardiyomiyopati (kalp büyümesi) olduğu tespit edilmesi üzerine Duru, Sağlık Bakanlığı’na ait 112 hava ambulansı ile Ankara Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti.
12 gündür Dr. Sami Ulus Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Oktay Duru, dün hayatını kaybetti. Cenazesi Ankara’dan Karabük’e getirilen Oktay Duru için Kurtuluş Mahallesi camiinde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Baba İsmail Duru ayakta durmakta güçlük çekerken, 2005 yılında da aynı şekilde kız çocuğunu kaybettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin