Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi ITTD25’te Yoğun İlgi Gördü - Karabük Haber Postası
paflagonya rotasinda doga ile uyum bildirisi ittd25te yogun ilgi gordu 7wtArA25
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Paflagonya Rotasında Doğa ile Uyum Bildirisi ITTD25’te Yoğun İlgi Gördü

Kastamonu’da hazırlanan Paflagonya Rotasında Tabiat ile Ahenk Bildirisi, ITTD25’te ağır ilgi gördü.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde, Karabağ Üniversitesi, Azerbaycan Turizm ve İdare Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İncesanat Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 6. International Travel & Tourism Dynamics Kongresi (ITTD25), 16-17 Mayıs tarihlerinde, turizm alanında kıymetli bir bilimsel buluşmaya konut sahipliği yaptı. Sürdürülebilir turizm, kültürel mirasın korunması ve dijitalleşmenin dala tesirleri üzere temel temalarda birçok şimdiki başlığa odaklanan kongreye, Türkiye başta olmak üzere birçok ülkeden bildiri katkı sağladı.

Kongrede, Kastamonu Üniversitesi’nden Öğretim Vazifelisi Hikmet Haberal ve Turizm Rehberliği Öğrencisi Ahmet Buyruk Erdemi

r’in müellifliğini yaptığı “Paflagonya Rotasında Tabiat ile Uyum” başlıklı bildiri hem kongrenin akademik hem de sektörel iştirakçileri tarafından ağır ilgiyle takip edildi. Bartın, Kastamonu, Karabük ve Zonguldak vilayetlerinden başlayarak Paflagonya’nın doğal ve kültürel mirasının korunmasını merkeze alan bildirdi, bölgenin turizm potansiyelini, tabiat ile uyumlu sürdürülebilir kalkınma ekseninde irdeliyor. Çalışmada, Paflagonya’nın eşsiz tabiatı, biyolojik çeşitliliği ve klâsik ömür biçimlerinin, sürdürülebilir turizmin muvaffakiyetindeki rolü ayrıntılı biçimde tahlil ediliyor. Bildidir, ekoturizm ve kültür turizmi alanında bölgeye özel stratejiler geliştirilmesinin gerekliliği, mahallî halkın ekonomik ve toplumsal refahına katkı sunacak yeni modellerle örneklendiriliyor.

Bölenin Zonguldak’tan başlayarak Samsun ve Amasya’ya kadar uzanan geniş bir turizm güzergahı haline getirmenin hedeflendiği bildiri, Kuzey Anadolu’yu uzunluktan boya kateden kapsamlı bir turizm rotası oluşturması tarafıyla dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin