ÇANKIRI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)’de düzenlenen 7. Uluslararası Özel Atletizm Şampiyonasına ülkemizi temsilen katılan Çankırılı özel Sporcular toplamda 7 Altın, 2 Gümüş, 2 Bronz madalya alarak takım halinde Şampiyona 2.liği elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.
Şampiyona’ya ülkemizi temsilen Çankırı’dan Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Spor Kulübü sporcusu Ömer Faruk Demir ve Antrenör Engin Abdal katılırken, Ömer Faruk Demir 50 metre karışık koşuda 1. lik kürsüsüne çıktı. Ayrıca 4×100 bayrak yarışında takım olarak 3.lüğü elde eden Çankırı Özel Sporcular takımı büyük bir başarı elde etti.
Antrenör Engin Abdal, şampiyonanın ülkemiz özel sporcuları açısından son derece başarılı ve eğlenceli geçtiğini vurgulayarak; “Özel sporculara Çankırı’da her zaman destek veren İl yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.


Özel Yıldızlardan Madalya Yağmuru
Sivastopol açıklarındaki saldırıda Trabzonlu balıkçı hayatını kaybetti
Trabzonlu balıkçı Cüneyt Varlık, Karadeniz’de Kırım’ın batısında Sivastopol açıklarında Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesine düzenlenen saldırıda yaralanarak tahliye edildiği sırada hayatını kaybetti.
Karadeniz’de, Kırım’ın batısında Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesinde bulunan 5 kişi yaralandı. Yaralılar, bölgede bulunan “Burak Kaya” adlı başka bir balıkçı teknesine tahliye edildi ve Kastamonu’nun İnebolu ilçesine doğru yola çıkıldı.
Yolculuk sırasında yaralılardan biri hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden balıkçının Trabzonlu Cüneyt Varlık olduğu öğrenildi.
Yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor ve 15 UMKE personelinden oluşan toplam 19 kişilik sağlık ekibiyle bölgeye sevk edildi. Ekip, yaklaşık 115 mil açıkta balıkçı teknesine ulaştı ve yaralılara ilk müdahaleyi gemide gerçekleştirdi.
Hayatını kaybeden Cüneyt Varlık ve 4 yaralı daha sonra Sahil Güvenlik gemisine alınarak İnebolu Limanı’na getirildi. Limana ulaşıldıktan sonra yaralılar ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılırken, Cüneyt Varlık’ın cenazesi morga götürüldü.
Varlık’ın cenazesinin yapılacak otopsi işlemlerinin ardından memleketi Trabzon’a gönderileceği öğrenildi.


