8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Kökçü, Bahattin Eroğlu ve Türk İş İl Temsilcisi Said Erçin ile birlikte Özel İdarede görev yapan bayan çalışanlara karanfil dağıttı.
Genel Sekreter Mehmet Uzun, günün anlamını ve önemini belirten kısa bir konuşma yaparak; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili olarak her sene yaptığımız kutlamayı bu sene de hep birlikte yapalım istedik. Şunu görmekteyim; her yıl bayan çalışanımız çoğalmakta ve bu da bizim için gurur verici bir olaydır.
Bir toplumu eğer geliştirmek, eğitmek istersek mutlaka bayanlardan ve çocuklardan başlamamız gerekir, bu bir gerçektir. Dinimizde zaten “Cennet, anaların ayakları altındadır” hadis-i şerifinde de bayanlarımıza ne kadar önem verildiği vurgulamaktadır. Bayanlar olarak önce annemiz, eşimiz, kızımız sizler hep bizim yanımızdasınız. Bu konuda da sizlere gerçekten çok önemli görevler düşmektedir. Hem evde çocuklarınız ile uğraşmaktasınız, hem de burada işlerinizde en verimli şekilde çalışmaktasınız.
Ben bugünün vesilesi ile hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum, eşiniz ile çocuklarınız ile hep birlikte sizlere sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler dilerim. İşlerinizde de başarılar dilerim” dedi.


Özel İdarede bayan personele karanfil
Düzce’de 9 ilin katılımıyla bölgesel deprem tatbikatı
Düzce’de, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda 9 ilden 569 personel ve 69 aracın katılımıyla bölgesel deprem tatbikatı düzenlendi. Merkez üssü Gölyaka olan 7,2 büyüklüğündeki deprem senaryosunda 4 farklı enkazda arama kurtarma çalışması yürütüldü.
Afet alarmının verilmesinin ardından planlanan tatbikata; Düzce’nin yanı sıra Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Yalova, Karabük, Bilecik ve Bartın illerinden arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından toplam 569 personel ve 69 aracın görev aldığı bölgesel tatbikatta, 4 farklı enkaz alanında arama kurtarma çalışmaları yürütüldü.
Ekipler, senaryo gereği daha önce yıkılan binaların enkazına saklanan yaralıları başarılı müdahalelerle bulundukları yerden güvenli şekilde çıkardı. Afet anındaki koordinasyonu ve reaksiyon hızını ölçmeyi hedefleyen tatbikatın, gün boyu belirlenen enkaz alanlarında devam edeceği bildirildi.


