blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Özbekistan heyeti ile Kastamonu Üniversitesi arasında iş birliği

Kastamonu Üniversitesi’ni ziyaret eden Özbekistan heyeti, orman yönetimi ve iklim değişikliği alanında iş birliği görüşmelerinde bulundu.
Özbekistan’ın Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bakan Yardımcısı Qudratov Obidjon Nematocich öncülüğünde bir heyet, Kastamonu Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Heyet, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Kasım Yenigün tarafından karşılandı.
Heyette Özbekistan Orman Ajansı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdulvokhid Zakhadulayev, Özbekistan Ekoloji, Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Yatırımlar Dairesi Başkanı Rikhsiev Nodir, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanı Mehmet Koç, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Meryem Burçin Irmak ve Orman Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler, Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı Orman Mühendisi Nihat Karakaya yer aldı. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmede, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu, Dış İlişkiler Ofisi Genel Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Öztürk Akcaoğlu ve İkili Anlaşmalar ve Protokoller Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç de hazır bulundu.
Türkiye ile Özbekistan arasındaki çevre koruma, iklim değişikliği ve ormancılık alanlarında iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan bir adım olarak nitelendirilen görüşmede, ormancılık ve iklim değişikliği konularında ortak araştırma projeleri geliştirme ve iş birliği imkanlarını arttırma konuları ele alındı.
Özbekistan heyeti, Kastamonu Üniversitesi’nin ihtisas sahası olan ormancılık ve tabiat turizmi alanında sahip olduğu uzmanlık ve deneyimi gelecekteki ortak iş birliği projelerinde değerlendirmek için bir çerçeve oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
Görüşmenin sonunda, iki kurum arasında yapılan iş birliğini resmileştirmek amacıyla bir iyi niyet mektubu imzalandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Temmuz, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

D100’de otomobil kanala düştü: 3 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda arabanın orta refüjdeki "v" kanala düşmesi sonucunda meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan, 81 ADK 996 plakalı Citroen marka araba, ismi öğrenilemeyen şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda orta refüjde bulunan "v" kanala düştü.
Kazada araçta bulunan 3 kişi yaralandı. Kazayı gören öteki şoförlerin ihbarı üzerine olay yerine sıhhat takımları sevk edildi. Birinci müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis, kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin