Oy kullanmaya sedyeyle gitti - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Mayıs, 2023 17:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Oy kullanmaya sedyeyle gitti

Bitlis’te 68 yaşındaki Yusuf Baydar, sağlık ekipleri tarafından hastaneden alınarak oy kullanacağı okula sedyeyle götürüldü.

Cumhurbaşkanlığının 2. tur seçimleri için sağlık ekiplerine talebini ileten nefes darlığı şikâyetiyle Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde yatan Baydar, ambulansla okula götürüldü. Göğüs hastalıkları servisinde yatan Baydar’ı sedyeyle ambulansa bindiren sağlık ekipleri, Tatvan’da bulunan Bahçelievler İlk ve Ortaokulundaki 1015 no’lu sandıkta oy kullanma işleminin ardından tekrar hastaneye götürdü.

92100 aw900814 05

Bitlis il genelinde 30 hastayı sedyeyle oy kullanmaya götüren sağlık ekipleri, tüm bölgelerde sandığa gidemeyecek hasta vatandaşlar için çabalıyor. Yürümekte zorluk çeken, hasta ve yaşlılar için ekipler seferber oluyor.

58744 aw900814 08

112 Acil Tıp Teknikeri Hasan Emre Yetiştkin; 112 Acil Servis, UMKE ve Evde Sağlık Hizmetlerinin gün boyunca 30’a yakın hastaya bu şekilde oy kullandırdıklarını söyledi. Yetişkin, “Yusuf Baydar isimli hastamız KOAH hastası olduğu için oksijen desteğine ihtiyaç duyan bir hastamızdır. Vatandaşlık görevini yerine getirmek için bize taleplerini iletti. Aynı zamanda oksijen desteği olması gerektiği için bizde buna istinaden sorumluluk alanımız ve görev yetkisi dahilinde Yusuf amcamızı vatandaşlık görevini yerine getirmesi için sağlıklı bir şekilde hastanemizden alıp oy kullandıktan sonra tekrardan hastanemize geri getirdik. Bu süreci yönetmek için sahada aktif görev almaktayız. Yaklaşık 30’a yakın hastamızı aynı şekilde oy kullandırıp geri getirdik” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda yagmur sonrasi gokkusagi soleni lxcn4tf1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

Bolu’da etkili olan sağanak yağışın ardından gökyüzünde oluşan gökkuşağı, kentte görsel şölen sundu.

Akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın ardından ortaya çıkan gökkuşağı, şehrin birçok noktasından görüldü. Renkli görüntüler vatandaşların ilgisini çekerken, vatandaşlar o anları cep telefonlarıyla kayıt aldı. Kısa süreliğine etkili olan gökkuşağı, izleyenlere güzel anlar yaşattı.

Öte yandan yetkililer, Bolu’da yağışların aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin