Reklam
Reklam
beunda gelecegin dis hekimleri beyaz onluklerini giydi X8UcZ46V
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

BEUN’da geleceğin diş hekimleri beyaz önlüklerini giydi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) “2025-2026 Akademik Yılı Diş Hekimliği Beyaz Önlük Giyme Töreni” büyük bir coşku ve ağır iştirakle Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılış merasimine; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baran Can Sağlam, Zonguldak Ağız ve Diş Sıhhati Merkezi Başhekimi Emre Erbaycu, senato üyeleri, akademisyenler, doktorlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde programın açılış konuşmalarını yapmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baran Can Sağlam kürsüye geldi. Geleceğin diş tabipleri olacak öğrencilerin bu memnunluk dolu günlerine şahitlik etmekten büyük onur duyduklarını belirten Sağlam, öğrencilere lisans tahsilleri mühletince muvaffakiyetlerinin daim olmasını diledi. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Sağlam, Diş Hekimliği Fakültesine her vakit büyük katkı sunan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e ve programda emeği geçen herkese teşekkür ederek kelamlarına son verdi.

Prof. Dr. Baran Can Sağlam’ın ardından açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer şu kelamları tabir etti:

“Bugün burada geleceğin tabipleri olacak olan öğrencilerimizin tarifsiz gururlarını ve memnunluklarını paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Diş hekimliği mesleğini tercih eden güzide evlatlarımızı, bugünlere getiren bedelli ailelerimizi şahsım ve Üniversitem ismine yürekten kutluyorum. Sevgili öğrenciler, bugün önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlüklüleriniz hekimlik mesleği için dürüstlüğün, asaletin, sorumluluğun nişanesidir. Din, lisan, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Beyaz önlük güçtür, kudrettir. Diş Hekimliği eğitiminizdeki uzun ve kuvvetli seyahatte, sizlere yol gösterecek hocalarınızın bilgi ve tecrübelerinden istifade etmekten asla vazgeçmeyin. Eğitim hayatınız ve meslek hayatınız boyunca giyeceğiniz bu önlüklerde yer alacak lekeler; sizlerin alın terini, çalışkanlığını ve onurunu temsil edecektir. Şunu unutmayınız ki, hekimlik, özveri ve bağlılık gerektiren bir meslektir. Fedakârlık, sevgi, merhamet milletine vatanına ve insanlığa adanmışlık ister. Türk hikâyeciliğinin güçlü sesi Sait Faik’in, ‘Sevmek, bir insanı sevmekle başlar her şey’ kelamı ile dün bu salonda rahmet ve minnetle andığımız üstat Sezai Karakoç’un ‘Kalbe girmenin yolu samimiyettir’ sözleri hekimliğin özünü en hoş halde anlatır. Hekimlik bir insanı sevmekle, hastalarına duyduğu samimiyet, merhamet ve mesleğine adanmış olduğu aşkla başlar. Siz o sevgiyi, şefkati, aşkı ve içtenliği ilimle yoğurdukça, hastanıza merhametle yaklaştıkça şifa bulur güzelleşir o yürekler Sözlerime son vermeden evvel, geleceğimizin aydınlık yüzü olan öğrencilerimizi bugünlere getiren fedakâr ailelerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Diş Hekimliği Fakültemizin gelişmesine bedel katan akademik ve idari takımımızı tebrik ediyor; bizlerle bir ortada olan konuklarımıza de şükranlarımı sunuyorum. Hekimlik yolunda tüm öğrencilerimize sıhhat, muvaffakiyet ve memnunlukla dolu bir hayat diliyorum.”

Açılış konuşmalarının akabinde Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in eşliğinde beyaz önlük giyme merasimine geçildi. Diş tabibi adayı öğrenciler mesleğin mana ve değerini söz eden beyaz önlüklerini giydi. Önlük giyme merasimin ardından BEUN Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gaye Sağlam eşliğinde hekimlik yemini gerçekleştirildi. Yemin merasiminin akabinde hatıra fotoğrafı çekimiyle merasim sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanenin kartal yuvasi canca kalesi mxPigty8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Gümüşhane’nin kartal yuvası: Canca Kalesi

Gümüşhane’de “kartal yuvası”nı andıran tarihi Canca Kalesi, baharın gelişiyle birlikte ziyaretçilerin akınına uğradı. Yerden yaklaşık 150 metre yükseklikteki sarp kayalıklar üzerine kurulu kaleden Gümüşhane’yi kuş bakışı izleyen vatandaşlar hem şehrin eşsiz manzarasını seyretti hem de adrenalin dolu anlar yaşadı.

Gümüşhane’nin en ikonik tarihi yapılarından birisi olan ve şehir merkezini sarp bir kayalık üzerinden kuşbakışı izleyen yaklaşık 1500 yıllık Canca Kalesi, bahar mevsimiyle birlikte doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını ağırlamaya başladı.

Roma döneminden günümüze kadar ulaşan Canca Kalesi, son dönemde Gümüşhanelilerin ve turistlerin gözde mekanı haline geldi.

Baharın gelmesiyle yeşile bürünen doğanın içinde, Harşit Çayı ve karlı dağ manzaraları eşliğinde kaleye çıkan vatandaşlar, bölgenin eşsiz güzelliklerini ölümsüzleştiriyor.

Kenti 150 metre yükseklikten gören konumuyla ziyaretçilerine panoramik bir görsel şölen sunan kaleye çıkan vatandaşlardan Şener Odabaş, baharın gelmesiyle yeşillenen doğayı ve açan çiçekleri fotoğrafladı.

“Ayaklarımız titredi ama değdi”

Canca Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğunu belirten Odabaş, kalenin tarihi değerine vurgu yaparak herkesi bu alanı görmeye davet ederek şunları söyledi: “Süleymaniye Mahallesi üzerinden buraya geldik. Baharın gelişiyle ortalık yeşillendi, harika çiçekler var. Canca Kalesi’nden Gümüşhane’yi izlemek bambaşka bir keyif. Fotoğraf çekerken açıkçası yükseklikten dolayı ayaklarım titredi ama bu manzaraya değer. Buraya bir seyir terası yapılması bölgeyi daha da güzelleştirecektir.”

Ziyaretçilerden Mehmet Kaçan ise Gümüşhane merkezinde yaşamasına rağmen kaleye ilk kez çıktığını belirtti. Kaçan, kalenin sunduğu manzarayı “müthiş bir ambiyans” olarak nitelendirdi.

Bir yanlarında tarihi Süleymaniye Mahallesi, önlerinde Gümüşhane kent merkezi ve Harşit Çayı’nın bulunduğunu ifade eden Kaçan, yüksek kesimlerdeki kar manzarası ile şehir merkezindeki bahar havasının aynı karede buluştuğunu dile getirdi.

Yerden yaklaşık 150 metre yükseklikte baş döndürücü bir noktada olduklarını ifade eden Kaçan, “Gümüşhane’yi, Harşit Çayı’nı ve karlı zirveleri buradan izlemek müthiş bir duygu. Tam bir kuş bakışı seyir noktası” ifadelerini kullandı.

Yükseklik Korkusu Olanlara Uyarı

Ziyaretçiler, kalenin sarp yapısı ve uçurum kenarındaki konumu nedeniyle oldukça dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Özellikle fotoğraf çekmek isteyenlerin uçurum kenarlarına yaklaşırken temkinli olması gerektiğini

belirten vatandaşlar, “Yükseklik korkusu olanlar için burası oldukça zorlayıcı olabilir, dikkatli gelinmesi gereken bir yer” uyarısında bulundu.

Canca Kalesi

Deniz seviyesinden yaklaşık 1530 metre yükseklikte bulunan ve milattan sonra 540 yıllarında Roma İmparatoru II.Justinyen tarafından yaptırıldığına dair bilgiler bulunan Canca Kalesi, Roma ve Bizans dönemlerinden itibaren stratejik bir savunma noktası olarak kullanıldı. Geçmişte bölgedeki gümüş madenlerinin güvenliğini sağlamak amacıyla kullanıldığı tahmin edilen kale, günümüzde ise Gümüşhane´nin en önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin