Karabük Postası tarafından
29 Haziran, 2018 14:06 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovacık’ta Haziran ayı Muhtarlar toplantısı yapıldı

Ovacık’ta Haziran ayı  Muhtarlar toplantısı Kaymakam  Mehmet Zahid Doğu Başkanlığında Öğretmen Hasan Denli Kültü Evi’nde yapıldı. Toplantıya; Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, İl Genel Meclis Üyeleri Muharrem Öter ve  Recep Başdağ, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Coşgun, Kamu Kurum Müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları katıldı. Özellikle Enerjisa Kurum temsilcisi Fatih Çelik tarafından son dönemde Ovacık’ta yaşanan elektrik hizmetiyle alakalı muhtarlardan gelen talep ve şikayetler dinlendi. Ayrıca bu yıl enerji hizmetleri noktasında yapılacak ek yatırımlar hakkında kurum temsilcisi tarafından bilgi verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş olduğu yeni hizmetler ve dönemsel önem arz eden konulara değinildi. Toplantıda muhtarlara söz verilerek istek, öneri ve şikayetleri alındı. Dile getirilen istek ve taleplerle ilgili gereğinin yapılması için ilgili kurumlarla birlikte hareket edilerek, gerekli girişimlerde bulunulacağı Kaymakam Mehmet Zahid Doğu  tarafından ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

’Sahte avukat’ dolandırıcılığı davasında sanığa 5 ay hapis cezası

Kastamonu’da bir vatandaşın kendisini avukat olarak tanıtan kişilerce dolandırılmasıyla ilgili yargılanan şahıs, 5 ay hapis cezası ile 20 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Olay, 2025 yılında Kastamonu’da il merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ahmet D., kendisini avukat olarak tanıtan ve ‘icradan takipli dosyanız var’ diyen şahıs tarafından 8 bin 20 TL dolandırıldı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Ahmet D., karakola giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine S.Ş. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı.
Tutuksuz yargılanan sanık S.Ş. yaptığı savunmada, "Asıl suçlu M.D.’dir. Tüm paraları o aldı. Ben kendisini tanımam. M.D., kendisini bana Hakan olarak tanıttı. M.D. hakkında şikayette bulundum ama yurtdışında yaşadığı için işlem yapılmadı. Ben de bunun üzerine mağdurun 8 bin 20 TL olan zararını yaklaşık 1 ay önce ödedim. Dekontunu da mahkemenize gönderdim. Ben bu dolandırıcılık olayında hesabımın bu işlerde kullanılacağını bilmiyordum. Bu şekilde mağdur olan, dolandırılan başkaları da var. Şu anda sigortalı bir işe girdim. Diğer mağdurların zararlarını da gidermeye çalışacağım. Ben de bu olayda mağdurum, bir cahillik yaptık, onun cezasını çekiyoruz. Beraatımı talep ederim" dedi.
Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan S.Ş.’yi ‘dolandırıcılık’ suçundan 5 ay hapis ve 20 bin TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık S.Ş.’nin cezası, 5 yıl denetimli serbestliği tabi tutulmak üzere ertelendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin