Ovacık’ta ilk kez safran yetiştirildi, hasat başladı

Ovacık ilçesinde ilk kez safran yetiştiriciliği yapılarak hasadına başlandı. Bu girişim, tarımsal çeşitliliği artırarak çiftçilere yeni gelir kapısı açmayı ve yerel ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlıyor.

ASAylin Sarıoğlu27 Ekim 2026, 13:591 dk okuma
Ovacık’ta ilk kez safran yetiştirildi, hasat başladı

Ovacık ilçesinde ilk kez safran yetiştiriciliği yapıldı. İlçede yetiştirilen safranların hasadına başlanırken, yeni üretim faaliyetinin bölge tarımına ve yerel ekonomiye katkı sunması bekleniyor.

Ovacık’ta tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması kapsamında gerçekleştirilen safran yetiştiriciliği, ilçede tarım alanında yeni bir dönemin kapısını araladı. İlk kez ekimi yapılan safranların hasadına başlanması, Ovacık’ın tarımsal potansiyelinin değerlendirilmesi açısından önemli bir gelişme olarak öne çıktı.

ÇİFTÇİLERE YENİ GELİR KAPISI AÇACAK

Bölgenin tarımsal potansiyelini ortaya koyan safran yetiştiriciliği, ilçede alternatif ürünlere yönelmek isteyen çiftçiler için de örnek teşkil ediyor. Üretimin yaygınlaşmasıyla birlikte tarımsal çeşitliliğin artması, çiftçilerin gelir kaynaklarının genişlemesi ve yerel ekonominin güçlenmesi bekleniyor.

Ovacık’ın bereketli topraklarında yetişen safranların, ilçenin tarımsal üretimine değer katması beklenirken, üretime emek veren ve ilçede safran yetiştiriciliğine öncülük eden Deniz ve Meral Ünlü ailesine teşekkür edildi.

İlçede gerçekleştirilen bu girişim, Ovacık’ta alternatif tarım ürünlerinin yaygınlaşması ve tarımsal üretimin gelişmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
Paylaş

İlgili Haberler

Tümü

Resmi İlanlar

Tüm İlanlar

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.