Karabük Postası tarafından
06 Mayıs, 2016 14:31 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ovacık Hedef Büyültüyor

2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında BAKKA tarafından desteklenen ve Ovacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülen “B.R.A.V.O.-Bölgesel Rehabilitasyonda Alternatifler Vaadeden Ovacık” isimli proje ile Ovacık’ın uluslararası tanıtımı gerçekleştirildi. Proje’nin çıkış noktası 2020 Avrupa Birliği Turizm Stratejisi Belgesi’ndeki bir tespit oldu. Anılan belgenin “Tourism as a driver for smart, sustainable and inclusive growth” bölümünde Avrupa Birliği ülkelerinde turistik değişim yaşandığı ve AB vatandaşlarının %43’ünün köy turizmini diğer turizm etkinliklerine göre daha fazla tercih ettiği belirtilmişti. Bu itibarla zengin ve farklı köy turizmi avantajlarına sahip Ovacık’ın değerlenebilmesi amacıyla B.R.A.V.O. Projesi hazırlandı ve proje kapsamında Avusturya’ya teknik ziyaret düzenlendi. Ziyaretin ilk aşamasında Ovacık’ın turizm imkânlarını içeren İngilizce ve Türkçe tanıtım kitapçıkları, Avusturya’daki çeşitli turizm destinasyonlarına dağıtılarak, köy turizmi için ideal, yeşil, şirin ve küçük ilçe hakkında bilgiler verildi, irtibat verileri paylaşıldı. Ziyaretin en çarpıcı amacı olan ikinci aşamasında ise Avusturya Özel Sülük Terapi Merkezi ziyaret edildi. Ovacık’ta alternatif turizmi geliştirmek amacıyla bölgeye kazandırılacak olan Sülük Gölü’nde yetişen sülüklerin tedavi amaçlı kullanım durumunun belirlenmesine yönelik düzenlenen ziyarette tedavi merkezinin yöneticisi Sayın Andreas Schwarz tarafından öncelikle tesis hakkında gerekli bilgi verildi. Sonrasında hastane başhekimi Dr. Bernhard Kügler eşliğinde sülükle tedavi kliniği ziyaret edildi. Sülük ile tedavinin doğal yöntemlerle yapılamayacağını, bu hususta hijyenin çok önemli olduğunu belirten Kügler, tedaviye başlanmadan önce hastanın kan değerlerinin analiz edildiğini, eğer önemli bir pıhtılaşma sorununun yaşanacağı öngörülür ise hastanın sülük tedavisi için kabul edilmediğini ve aksi takdirde ölüme varan yan etkilerinin bulunabileceğini ekledi. Dünyada tedaviye en uygun sülüklerin Almanya’da yetiştirilmesi sebebiyle, sülüklerin Almanya’dan ithal edildiği terapi merkezinde, Ovacık’ta belirli standartların üzerinde yetiştirme olanağı sağlandığı takdirde ticari girişimde de bulunabilecekleri belirtildi. Teknik geziden alınan verilere göre, Ovacık Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından turistik Sülük Gölü oluşturulacak ve çok kısa bir süre içerisinde sağlık turizmi yatırımlarına uygun hale getirilecek. Bu kapsamda Birlik yetkilileri tarafından tesislerin sadece turistik amaçlı olduğu, sülük tedavisi tabirinin yalnızca bölgeye ilgi çekmek amacıyla kullanıldığı, proje sonrası bölgeye profesyonel tedavi kliniklerinin kurulması yönünde ilgi çekilebileceği ve bu sağlık tesisi yatırımları yapılmadan kesinlikle sülüklerin amatör yöntemlerle kullanılmaması gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Berkay Doğan tarafından
10 Mayıs, 2025 14:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

CHP İl Başkanı Yaşar’dan Festival ve Ulaşım Üzerine Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, emeklilerin ücretsiz ulaşım hakkı ve Safranbolu’da sona eren 26. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali hakkında yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Yaşar, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın emeklilere yönelik önceki açıklamalarına yeniden açıklık getirdiğine dikkat çekerek, “Karabük Belediye Başkanımız Sn. Özkan Çetinkaya son yapılan Belediye Meclis toplantısında emeklilerle ilgili daha önce yapmış olduğu açıklamaya, tabir uygunsa açıklama getirme ihtiyacı duymuş. Tabi bu ihtiyacın neden duyulduğu da bilinmektedir. Başta bizler, milletvekilimiz ve ilçe örgütümüz olmak üzere bazı muhalefet partileri gerçekleri söyleyerek uyarılarımızı yaptık. Her şey Karabük ve Karabük'te yaşayanlar için,” dedi.

Yaşar, 7 Mayıs’ta başlayan ve bugün sona eren Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne ilişkin değerlendirmesinde ise Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Safranbolu Belediye Başkanımız Mimar Sn. Elif Köse’yi yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Bu alanda örnek bir belediyecilik sergiliyor. Festival hem Türkiye’de hem de dış ülkelerden 150’nin üzerinde katılımcının katkılarıyla bugün sona eriyor.”

Festivalin kent adına büyük önem taşıdığını belirten Yaşar, açılış törenine Karabük’ün yöneticilerinin katılmamasını eleştirerek, “Ama açılışta şehrimizin yöneticilerinden kimse yoktu,” dedi.

“Biz isterdik ki; randevularımız, yapılacağı aylar öncesinden bilinen bu festivale göre yapılsın. Kentimizin birlik ve beraberliği, hiçbir siyasi ayrım olmaksızın birlikte sağlansın. Festivalin geçmişine dair önceki dönem yöneticileri ile bile söyleşi programı yapılmışken, bugünkü yöneticilerin orada olmaması düşündürücüdür.”

Festivalin siyaset üstü bir yapıya sahip olduğunu belirten Yaşar, “Taraflı tarafsız tüm yöneticilere festival rozeti dağıtıldı. Bu da siyasi bir etkinlik olmadığının en açık göstergesiydi. Ama biz siyasiler ve yöneticiler bunu bile algılayamadık diye düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Yaşar, barış, hukuk ve adalet vurgusu yaparak, “Bu ve buna benzer dostluk ve kardeşlik uygulamalarını algılayıp uyguladığımız takdirde bölgemizde ve ülkemizde barış, hak, hukuk ve adaletin geleceğine inanıyoruz,” dedi.

Başkan Yaşar, katkı sunan başta Belediye Başkanı Elif Köse olmak üzere tüm festival emekçilerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.