Reklam
Reklam
SAFRAN 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
10 Mayıs, 2025 14:42 tarihinde yayınlandı
0

CHP İl Başkanı Yaşar’dan Festival ve Ulaşım Üzerine Açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, emeklilerin ücretsiz ulaşım hakkı ve Safranbolu’da sona eren 26. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali hakkında yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Başkan Yaşar, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın emeklilere yönelik önceki açıklamalarına yeniden açıklık getirdiğine dikkat çekerek, “Karabük Belediye Başkanımız Sn. Özkan Çetinkaya son yapılan Belediye Meclis toplantısında emeklilerle ilgili daha önce yapmış olduğu açıklamaya, tabir uygunsa açıklama getirme ihtiyacı duymuş. Tabi bu ihtiyacın neden duyulduğu da bilinmektedir. Başta bizler, milletvekilimiz ve ilçe örgütümüz olmak üzere bazı muhalefet partileri gerçekleri söyleyerek uyarılarımızı yaptık. Her şey Karabük ve Karabük’te yaşayanlar için,” dedi.

Yaşar, 7 Mayıs’ta başlayan ve bugün sona eren Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne ilişkin değerlendirmesinde ise Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi tebrik ederek şu ifadeleri kullandı:

“Safranbolu Belediye Başkanımız Mimar Sn. Elif Köse’yi yapmış olduğu başarılı çalışmalarından ötürü kutluyoruz. Bu alanda örnek bir belediyecilik sergiliyor. Festival hem Türkiye’de hem de dış ülkelerden 150’nin üzerinde katılımcının katkılarıyla bugün sona eriyor.”

Festivalin kent adına büyük önem taşıdığını belirten Yaşar, açılış törenine Karabük’ün yöneticilerinin katılmamasını eleştirerek, “Ama açılışta şehrimizin yöneticilerinden kimse yoktu,” dedi.

“Biz isterdik ki; randevularımız, yapılacağı aylar öncesinden bilinen bu festivale göre yapılsın. Kentimizin birlik ve beraberliği, hiçbir siyasi ayrım olmaksızın birlikte sağlansın. Festivalin geçmişine dair önceki dönem yöneticileri ile bile söyleşi programı yapılmışken, bugünkü yöneticilerin orada olmaması düşündürücüdür.”

Festivalin siyaset üstü bir yapıya sahip olduğunu belirten Yaşar, “Taraflı tarafsız tüm yöneticilere festival rozeti dağıtıldı. Bu da siyasi bir etkinlik olmadığının en açık göstergesiydi. Ama biz siyasiler ve yöneticiler bunu bile algılayamadık diye düşünüyorum,” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının sonunda Yaşar, barış, hukuk ve adalet vurgusu yaparak, “Bu ve buna benzer dostluk ve kardeşlik uygulamalarını algılayıp uyguladığımız takdirde bölgemizde ve ülkemizde barış, hak, hukuk ve adaletin geleceğine inanıyoruz,” dedi.

Başkan Yaşar, katkı sunan başta Belediye Başkanı Elif Köse olmak üzere tüm festival emekçilerine teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
2026 yili yas cay taban fiyati 35 tl oldu 1ZI1HvlH
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 08:52 tarihinde yayınlandı
0
0

2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu

AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.

Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin