Safranbolu ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaraladı.
Kaza, öğle saatlerinde Karabük-Bartın Karayolu Soğuksu mevkiinde meydana geldi.
Karabük’ten Bartın istikametine gitmekte olan Halil Ünlü yönetimindeki 34 HUT 68 plakalı Fiat marka otomobil havanın yağışlı ve yolun kaygan olması sonucu virajda direksiyon hakimiyetini kaybedince karşı istikametten gelen Cafer Türkmen yönetimindeki 06 HA 9762 plakalı Ford marka otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler ile birlikte araçlarda bulunan Feride Ünlü, Gülay Port, Özgür Türkmen ve Canberk Öztürk yaralandı.
Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, 112 ambulansları ile Jandarma ve Bölge trafik ekipleri sevk edildi. Otomobilde sıkışan sürücü Türkmen ve yanındakiler olay yerine gelen ekipler tarafından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Özel Medikar Hastanesi ile Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Psikolog İrem Durna, lohusalık sendromunun korkulacak bir durum olmadığını, anlayış ve dayanakla çarçabuk üstesinden gelinebileceğini söyledi.
Uzmanlar, doğumu bir bayanın hayatında hem fizikî hem de duygusal olarak derin değişimlere yol açan bir tecrübe olarak tanımlıyor. Lakin bu büyük dönüşüm süreci her vakit memnunluk tabloları ile uyuşmuyor. Doğum sonrası periyotta birtakım bayanlar lohusalık sendromu diye bilinen, duygusal olarak kuvvetli bir süreçle karşılaşabiliyor. Medicana International Samsun Hastanesi Psikoloğu İrem Durna, lohusalık sendromu ile başa çıkmanın yollarını aktardı.
Lohusalık sendromunun belirtilerinden bahseden Psikolog İrem Durna, "Lohusalık sendromunun en değerli belirtileri; çok duygusal reaksiyonlar, güç kaybı ve halsizlik, konsantrasyon zorluğu, diğerlerinden uzaklaşma, değersizlik yahut suçluluk hissi, keyif alamama (anhedoni), kendi hislerini tanımlayamama, baş ağrısı, mide rahatsızlıkları, süratli kalp atışı üzere gerilim kaynaklı fizikî şikayetler. korku bozukluğu ve obsesif niyetlerdir. Bu belirtiler, annenin günlük hayatını olumsuz etkileyebileceği üzere, bebekle sağlıklı bir bağ kurmasını da zorlaştırabilir" dedi.
"Lohusalık sendromunun üstesinden gelmek mümkün"
Sendromun tahlili hakkında da bilgi veren İrem Durna, "Lohusalık sendromunun en değerli özelliklerinden biri, profesyonel takviyeyle büsbütün çözülebilir olmasıdır. Psikoterapi, annenin hislerini anlamasına ve bunlarla başa çıkmasına yardımcı olabilir. Bilhassa bilişsel davranışçı terapi (BDT) üzere usuller, annenin olumsuz fikirlerle baş etmesine yardımcı olur. Lohusalık sendromu, korkulacak bir durum değildir; bilakis, anlayış ve takviyeyle çarçabuk üstesinden gelinebilir. Bu periyotta annenin kendisine şunu hatırlatması kıymetlidir; ‘mükemmel olmak zorunda değilim, elimden gelenin en düzgününü yapıyorum.’ Unutmayın, yalnız değilsiniz. Lohusalık sendromuyla baş etmek, hem ferdî hem toplumsal bir farkındalık sorunudur. Annelerin bu süreci paylaşması, sadece kendilerini değil, tıpkı vakitte öteki anneleri de güçlendirecek bir adımdır" diye konuştu.