Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2021 09:13 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobilin motor kısmına giren yavru kediler kurtarıldı

Karabük’te otomobillerin motor bölümüne giren 2 yavru kediyi itfaiye ekipleri kurtardı. Albay Karaoğlanoğlu Caddesi’nde park halindeki otomobilinin motor bölümünden kedi sesi geldiğini fark eden sürücü, aracı çalıştırmadı. Kaputu açtığında yavru kedinin motor bölümünde mahsur kaldığını gördü. Sürücü, kendi imkanlarıyla aracının tamponunun bir bölümünü sökerek kediyi bulunduğu yerden çıkmasını sağladı. Ancak kedi bu seferde park halindeki başka bir otomobilin yakıt deposu bölümüne girdi. İtfaiyeden yardım istendi. Gelen ekipler, aracın altına girip çalışma başlattı. 30 dakika süren çalışmalar sonucunda kedi bulunduğu yerden çıkarıldı. Yavru kedi, sahiplendirildi. Kardemir Kavşağı’nda kırımızı ışıkta bekleyen otomobilin sürücüsü Adem Akdoğan ise koşarak gelen yavru kedinin aracının altına girdiğini görünce gitmesini bekledi. Ancak kediyi göremeyince aracını hareket ettirmedi. Akdoğan, kavşakta görevli trafik polisine durumu anlattıktan sonra motor bölümündeki kediyi çıkarmak için birlikte uğraş verdiler. Başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istendi. Ekiplerin, yaklaşık 1 saat süren çalışmaları sonucunda kedi bulunduğu yerden çıkarıldı ve götürüldüğü itfaiye aracıyla güvenli bir bölgeye bırakıldı. Sürücü Adem Akdoğan, bir anda yola koşarak gelen kedinin panik yaparak aracın altına girdiğini söyleyerek, “Yaklaşık 1 saat uğraştık. Şükürler olsun kediyi kurtardık" dedi.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bartın’da 2 günde 52 ünite kan bağışı yapıldı

Türk Kızılayı Bartın Şubesi tarafından gerçekleştirilen kan toplama kampanyasında 2 günde toplam 52 ünite kan bağışı yapıldı.
Türk Kızılayı Bartın Şubesi tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu ve Adliye’de kurulan stantlarda kan bağış kampanyası düzenledi. Bartın’da son 2 günde gerçekleşen kampanyalarda, 52 ünite kan toplandı.
Bugün Bartın Adliyesi’nde kurulan stantlardaki kampanyaya, polisler ve adliye çalışanları ve vatandaşlar da ilgi gösterdi.
Bartın Kızılay Şube Başkanı Nihat Yalçın, gerçekleştirilen kampanyalarda duyarlı olan ve destek veren herkese teşekkür ederken, farklı kurumlarda kan bağış kampanyaların süreceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin