Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması neticesinde 7 kişi yaralandı.
Kaza, İnebolu ilçesi İnebolu-Abana karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İ.T. yönetimindeki 42 FD 741 plakalı otomobil ile S.E. yönetimindeki, plakası öğrenilemeyen hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ile her iki araçta bulunan Ö.S., B.K., S.C.T., N.D., K.T. ve S.E. yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan İ.T., hastanedeki ilk müdahalesinin ardından Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Otomobil ile ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı
Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmaları değerlendirildi
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu 1. Dönem Toplantısı ile Kadının Güçlenmesi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Valilik Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından yürütülen hizmetlere ilişkin istatistiki veriler değerlendirilirken, paydaş kurumlar tarafından kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı.
Ayrıca il genelinde uygulanması planlanan Zonguldak Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2026-2030 İl Eylem Planı görüşülerek, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadınların güçlendirilmesi ve ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı.

