Otel faciasından eşi ve çocuğuyla birlikte kurtulan anne: "Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz" - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
otel faciasindan esi ve cocuguyla birlikte kurtulan anne hayatta oldugumuz icin sukredemez haldeyiz 8qf6w7IK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Temmuz, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Otel faciasından eşi ve çocuğuyla birlikte kurtulan anne: “Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz”

Bolu’daki Grand Kartal Otel yangınında eşi ve çocuğuyla birlikte kurtulan Gülnihal Temizkan, “Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz. Davacıyım ve şikayetçiyim” dedi.

Bolu Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasının birinci duruşması devam ediyor. 19’u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davanın 10’uncu günü müşteki beyanlarıyla başladı.

“Kardeşimin cesedini teşhis ettim”

Kafede aşçı olarak vazife yaparken yangında ömrünü yitiren Eslem Uyanık’ın ablası Emel Uyanık, gözyaşlarıyla konuşmasına devam ederek, “Arayan kişi, ‘televizyonu açarsanız durumun vahametini anlarsınız’ dedi. Gördükten sonra bayıldım. Bolu’ya geldim ve kardeşimin cesedini teşhis ettim. Ben de SGK’da denetçiyim. Bu kadar kolay bir iş değil bizim işimiz. Tek bir harfin açıklamasını yapıyoruz raporumuzda. Bu insanları görünce işimizi ne kadar düzgün yaptığımızı anlıyoruz” sözlerine yer verdi.

“Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz”

Eşi ve çocuğuyla yangından kurtulan Gülnihal Temizkan, “Gece saat 03.29’da eşimin bağırmasıyla uyandım. Ben, eşim ve oğlumla otelde kalıyorduk. O sırada ben de ‘Bu kadar panik yapacak ne var?’ diye camdan dışarı baktım. Durumun büyüklüğünü bakınca anladım. 2 kat yanıyordu. Koridora çıkarak ilerlemeye çalıştık. Zincir yaparak çıkmaya çalıştık. Dumanların içinde kaldık. Sonra geri döndük. Sonra eşim aracının anahtarını aşağıda bir şahsa attı. Bizim araba aslında yakındaydı, anahtarı alan şahsa aracı otele paralel halde park etmesini istedi. Saat 03.50 civarıydı, camlardan atladık. Pencerelerden çarşaflarla inen beşerler vardı. Alarm yoktu, içeride rastgele bir yönlendirme tabelası yoktu. Biz sola döndüğümüz için hayattayız. Hayatta olduğumuz için şükredemez haldeyiz. Davacıyım ve şikayetçiyim” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin