Karabük Postası tarafından
07 Temmuz, 2023 11:19 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ot Festivali renkli görüntülerle başladı

DÜZCE (İHA) – Düzce'de Ot Festivali'nin kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Kortejin başında otlarından yapılmış kıyafet giyen Tyche figürü ise yoğun ilgi gördü. Düzce’nin yaylalarında ve dağlarında şehre özgü olarak yetişen endemik otlardan esinlenerek başlatılan ve bu yıl 7’ncisi yapılan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. Belediye Meydanı'ndan başlayan korteje katılan kadınlar Düzce otları temalı rengarenk kıyafetlerle katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu korteje Düzce Belediyesi mehter takımı da marşlarıyla eşlik etti. Kortej Anıtpark Meydanı'nda sona erdi. Festival hakkında bilgiler veren Düzce Kent Konseyi Meclis Başkanı Ali Dilber, “Festivalimizin bu yıl 7’ncisini kutluyoruz. Artık gelenekselleşti. Geçtiğimiz yıllardaki festivaller Düzce Şehir merkezinde yapılmıştı. Bu sene Konuralp’te yapılacak. Konuralp Düzce için bir marka. Bunu ön plana çıkartmamız gerektiğini düşünüyorum. İlk defa Konuralp’te böyle bir etkinlik düzenleniyor. Konserlerimizde Konuralp’te yapılacak. Orada bulunan antik tiyatro kazı alanı olduğu için izin verilmedi. Bizde sahnelerimizi merkeze kurduk. Cuma günü saat 10’da başlayacak etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek. Festivalimizin ik gün akşamında Ayşe Taş ve Coşkun Sabah konseri yer alacak” dedi. Festivalin sembolü olan Tyche figürünü ise Elif Demir isimli kadın canlandırdı. Üzerine giydiği otlarla ve yapraklarla bezeli kıyafetle ilgi odağı olan Demir ise şunları söyledi: “Üzerimdeki kıyafet Düzce otlarından oluşuyor. Tyche’yi temsil ediyor. Tasarımı yapan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim. Sıcakta bu kıyafeti taşımak çok zor oldu, ama çok eğlenceli oldu. Düzce için her şeye katlanılır.” Üç gün sürecek olan festivalde gündüz Düzce yemekleri, Düzce'ye özgü kültürel aktiviteler yer alırken akşamları ise tanınmış şarkıcılar konser verecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin