Osmanlı kenti Safranbolu'da hafta sonu hareketliliği yaşanıyor - Karabük Haber Postası
vb2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2025 15:47 tarihinde yayınlandı
0
0

Osmanlı kenti Safranbolu’da hafta sonu hareketliliği yaşanıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde hafta sonu ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Turlar aracılığıyla ilçeye gelen ziyaretçiler, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, cami ve çarşıları gezerek tarihi dokuyu yakından görme fırsatı buluyor.

Tarihi yapılarda bol bol fotoğraf çeken turistler, Safranbolu’nun yöresel lezzetlerini tatmayı da ihmal etmiyor.

Safranbolu, yılın her döneminde yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Orman yangınları için Ordu’nun Mesudiye ilçesinden Karabük‘e gelen ve buldukları ilk fırsatta Safranbolu’yu gezen Okan Sarıgül, “Fırsatımız oldu, Safranbolu’yu gezelim dedik. Eski yapısı ve evleriyle gayet güzel ve şirin bir ilçe. İlk defa geliyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sar
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 16:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Kadınların el emeği çocukları gülümsetti

Safranbolu Belediyesi Kadın Danışma Merkezi üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hazırladıkları tasarım şekerlemeleri Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerine hediye etti.

Safranbolu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi üyeleri, bayram coşkusunu miniklerle paylaşmak amacıyla özel bir çalışma hazırladı. Merkezin kursiyer ve üyeleri, kendi elleriyle hazırladıkları şekerlemeden yapılmış kardan adam figürlerini çocuklara ulaştırdı.

Kadınların özverili çalışmalarıyla hazırlanan “şeker kardan adamlar”, Safranbolu Belediyesi Nazmiye Yeşilyurt Gündüz Çocuk Bakımevi öğrencilerine hediye edildi. Kadın emeğinin çocukların kalbine dokunduğu ziyarette, miniklerin bayram heyecanı ve sevinci görülmeye değerdi.

Konuyla ilgili Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kadın emeği çocukların kalbine dokunuyor, şeker tadında izler bırakıyor. Safranbolu Belediyesi Kadın Danışma Merkezi üyelerimiz, şekerlemeden yaptıkları kardan adamları öğrencilerimize hediye ederek bayram coşkusunu paylaştı. Bu anlamlı çalışmaları için üyelerimize teşekkür ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.”

Etkinlik, öğrencilerin hediyeleriyle birlikte çektirdiği hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin