Çorum’da Osmancık köprüsünde 2 otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.
Kaza, Osmancık Caddesi üzerinde bulunan köprü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Recep K. (19) yönetimindeki 06 CVU 470 plakalı otomobil, köprü üzerinde Eren Ç. (22) yönetimindeki 19 ACA 130 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada sürücüler Recep K. ve Eren Ç. ile otomobilde yolcu olarak bulunan Kaan A. (19) yaralandı. Yapılan ihbar üzerine kaza yerine polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Kaza nedeniyle tek şeridi araç trafiğine kapanan köprü, kaza yapan araçların çekilmesinden sonra çift taraflı olarak ulaşıma tekrar açılırken, kazayla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.


Osmancık köprüsünde trafik kazası: 3 yaralı
Cevdet Akay Neden Sessiz?
Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) mutlak butlan kararının ardından, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Özgür Özel’den yana net bir tavır sergilerken, Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın konuya ilişkin henüz açıklama yapmamış olması partililer arasında eleştiri konusu oluyor.
Genellikle hem ülke gündemi hem de Karabük’ün sorunlarına dair açıklamalarıyla bilinen Akay’ın bu konudaki sessizliği, parti içinde sorgulanıyor. Akay’dan bir an önce tavrını netleştirmesi yönünde beklenti olduğu belirtiliyor.
Parti kulislerinde, Akay’ın henüz pozisyonunu netleştirmemiş olmasının farklı nedenlere dayanabileceği konuşuluyor. Siyasi süreçlerde zaman zaman temkinli duruşun tercih edildiği, özellikle parti içi dengelerin hızlı değiştiği dönemlerde bazı isimlerin açıklamalarını geciktirebildiği ifade ediliyor. Akay’ın ilerleyen günlerde nasıl bir tutum sergileyeceği ise merakla takip ediliyor.
Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ismi de kulislerde öne çıkıyor. Uzun süredir olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı bilinen Köse’nin, Özgür Özel’in Karabük’teki mitinginde kendisine yönelik övgü dolu ifadeler alması, siyasi geleceğine dair yorumları artırmıştı. CHP’de yaşanan gelişmelerin ise Köse’nin olası planlarını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceği belirtiliyor.
CHP’de önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo oluşacağı, teşkilatlarda dengelerin nasıl şekilleneceği ve olası yeni saflaşmaların ortaya çıkıp çıkmayacağı ise siyasi çevreler tarafından yakından izleniyor.(Nurettin Acar)

