Ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
ormanlik alanda cikan yangin sonduruldu 5Eg9Vtg3 jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2024 12:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Kastamonu’nun Daday ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.

Olay, Kastamonu’nun Daday ilçesi Demirce köyü mevkiindeki orman kesim sahasında meydana geldi. Edinilen bölgeye göre, ormanlık alanda bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen orman ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokat niksar karayolu 13 yildir tamamlanamadi qvCuKa8v
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat-Niksar Karayolu 13 yıldır tamamlanamadı

Tokat ile Niksar arasında yapılması ve Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlaması hedeflenen karayolu projesi, aradan geçen 13 yıla rağmen tamamlanamadı.

Tokat’ta 2013 yılında Doğuş ve YDA firmaları ortaklığı ile yapımına başlanan ve toplam 49 kilometrelik güzergâhı kapsayan Tokat-Niksar karayolu projesinin, ulaşım süresini önemli ölçüde kısaltması ve bölgedeki turizm ile ticaret faaliyetlerine ivme kazandırması bekleniyordu. Ancak yıllar içinde defalarca ertelenen bitiş tarihi ve tamamlanamayan etaplar, projeyi kronikleşen bir sorun haline getirdi. Aradan geçen sürede 6 vali ve 3 belediye başkanının değişmesine rağmen yolun hâlâ bitirilememesi, kamuoyunda eleştirilere neden oldu. Yolu kullanan sürücüler zorlu kış şartlarında zorlanırken artan ölümlü trafik kazaları da endişeleri artırıyor. Sürücüler, dar ve virajlı kesimlerin yanı sıra tamamlanmamış bölümlerden geçerken zorlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 40 dakika süren mesafenin 25 dakikaya düşmesi planlanırken, yaşanan gecikmeler hem ekonomik hem de sosyal açıdan mağduriyetlere yol açıyor.

Bakan Uraloğlu: “Ödenek desteğiyle kısa zamanda bitirelim istiyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında proje alanında incelemelerde bulunarak, “Taş ocaklarından malzeme ocaklarına, çevreyle ilgili hassasiyete kadar bütün problemleri çözdük. Ödenek olarak daha fazla destekleyerek kısa zamanda bitirelim istiyoruz” demişti. Bakan Uraloğlu’nun ziyaretinin üzerinden 633 gün geçmesine rağmen projede tamamlanmadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin