Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ormanda rahatsızlanan vatandaşı ormancılar kurtardı

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde ormanda kalp rahatsızlığı geçirerek yerde hareketsiz şekilde yatan vatandaşı ormancılar kurtardı.
Mudurnu ilçesi Ormanpınar köyü mevkiinde ormanlık alanda hareketsiz halde yerde yatan çobanlık yapan vatandaş, oradan geçen koruma kontrol faaliyeti yürüten Mudurnu Orman İşletme Müdürlüğü Gökmentepe Orman İşletme Şefliği toplu koruma ekibi tarafından fark edildi. Kalp rahatsızlığı geçiren yaralı vatandaşa ilk müdahaleyi toplu koruma ekibindeki ormancılar yaptı.
Hızlı bir şekilde 112 Acil Çağrı Merkezi’nden sağlık ekiplerini arayan ormancılar, yaralı vatandaşı ambulansın ulaşabildiği noktaya kadar taşıyarak sağlık ekibine teslim etti. Yaralı vatandaş önce Mudurnu Devlet Hastanesine, oradan da tetkikleri yapılmak üzere Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede kontrol altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KBÜ Hyperloop takımı Türkiye birincisi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) PARTECH ekibi, yerli mühendislik tahlilleriyle Teknofest’te zrivede yer aldı ve Avrupa’da Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.
Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan PARTECH Hyperloop Ekibi, TEKNOFEST 2025 Hyperloop Geliştirme Yarışması’nın Ön Kıymetlendirme Raporu sonuçlarına nazaran Türkiye birincisi oldu.
Takım, Temmuz ayında Hollanda’da düzenlenecek olan European Hyperloop Week 2025’te finallerde yarışacak. Bu gelişmeyle birlikte Karabük Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’yi heyperloopalanında milletlerarası arenada temsil etme fırsatını yakaladı.
PARTECH Hyperloop Ekibi Kaptanı İsmail Akbaş, yaptığı açıklamada projelerinin gerisindeki motivasyonu, "Hyperloop, beşinci jenerasyon ulaşım teknolojisi olarak görülüyor. Elon Musk tarafından Amerika’da temelleri atılan bu sistem, şimdi tam manasıyla hayata geçirilmemiş bir teknoloji. Biz de bu alanda çalışarak, gelecekteki jenerasyonlara bu bilgi ve birikimi aktarmak istiyoruz. Şimdi yapılmamış bir şeyi yapmaya çalışıyoruz ve bu bizim için çok değerli" cümleleri ile açıkladı.
Akbaş, bu muvaffakiyetin gerisinde Karabük Üniversitesi’nin güçlü akademik altyapısı ve uygulamalı mühendislik eğitiminin yer aldığını vurgulayarak, "Karabük Üniversitesi mühendislik alanında nitekim güçlü bir eğitime sahip. Bu sayede biz de projelerimizi temelden sağlam bir biçimde oluşturduk. Üniversitemizin bize sağladığı en büyük katkı, kaliteli mühendislik eğitimi oldu" formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin