karabuk
İmsak 05:53
Güneş 07:18
Öğle 13:07
İkindi 16:13
Akşam 18:46
Yatsı 20:06
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
SUREKLI
Mustafa Akgün tarafından
12 Haziran, 2025 12:38 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 360 Sürekli İşçi Alımı Yapacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 360 sürekli işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Alımlar, 288 engelli ve 72 eski hükümlü ya da terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan (TMY) bireylerden oluşacak.

BAŞVURULAR 10-16 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA

Adaylar, başvurularını 10 -16 Haziran 2025 tarihleri arasında İŞKUR’un e-şube internet adresi (esube.iskur.gov.tr) üzerinden yapabilecek. Başvurular yalnızca adayların nüfusa kayıtlı oldukları iller için geçerli olacak.

ALIM SÜRECİ ELEKTRONİK KURA İLE BELİRLENECEK

Başvuran adaylar arasından, elektronik kura yöntemiyle belirlenecek kişiler sözlü sınava davet edilecek.

Engelli kadroları için: Açık iş sayısının 4 katı asıl ve 4 katı yedek,

Eski hükümlü/TMY kadroları için: Açık iş sayısının 4 katı asıl ve 3 katı yedek aday belirlenecek. Kura çekimi, noter huzurunda gerçekleştirilecek.

SÖZLÜ SINAV 11 TEMMUZ'DA

Elektronik kura sonucunda seçilen adaylar, 11 Temmuz 2025 tarihinde yapılacak olan sözlü sınava katılacaklar.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru yapacak adaylarda aranan temel şartlar ise şöyle:

T.C. vatandaşı olmak

18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşından gün almamış olmak

En az ilkokul mezunu olmak

Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak

Engelli adaylar için en az %40 oranında engelli sağlık raporuna sahip olmak Kamu kurum ve kuruluşlarında engelli ile eski hükümlü/TMY bireylerin istihdamı, İş Kanunu hükümleri gereğince zorunlu tutuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu alımı, bu yükümlülük çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda 9 yil 5 ay 10 gun hapis cezasi bulunan sahis yakalandi GCavMrY6
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Samsun’da 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası bulunan şahıs, polisin takibi sonucu yakalanarak cezaevine teslim edildi.
İlkadım ilçesinde polis ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen operasyon kapsamında "uyuşturucu madde ticareti yapma" ve "hükümlü veya tutuklunun kaçması" suçlarından 9 yıl 5 ay 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.Ş. isimli şahıs yakalandı. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen yakalanan H.Ş., işlemlerinin ardından Samsun Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin