Karabük Postası tarafından
27 Mayıs, 2015 14:46 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Orman İşçileri Göreve Hazır

Yenice Orman İşletme Müdürlüğünde Orman Yangınlılarıyla mücadele edecek olan işçiler göreve hazır. İşçilere, orman yangınlarında işçi organizasyonu, orman yangınları ile mücadele ilkeleri, teknikleri, uyulması gereken hususlar, orman yangınlarında iş ,güvenliği, orman yangınlarında kullanılan makine ve aletlerin kullanılması konularında bilgiler verilirken, işçilerin hortum serme, toplama, el telsizleri ile haberleşme, köpük kullanımı, arazöze su çekmede dikkat edilecek hususlar, arazözden arazöze su verme teknikleri konularında fiili tatbikatlar yaptırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da kenelere karşı ilaçlama seferberliği

Yaz aylarında artış gösteren kene hadiselerine karşı harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 25 takımla kapsamlı ilaçlama çalışması başlattı. 327 çocuk parkının yanı sıra Doğupark, Batıpark ve Millet Bahçesi üzere halkın ağır kullandığı alanlarda kenelere karşı ilaçlama yapıldı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sıhhatini korumak ve kene kaynaklı hastalıkların önüne geçmek emeliyle kent genelinde ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Bilhassa çocuk parkları ve toplumsal ömür alanlarında ağırlaştırılan ilaçlamalarla kenelerin üreme ve yayılma riski en aza indirilmeye çalışılıyor.

Tüm ilçelerde uğraş sürüyor
Toplam 25 takım tarafından dört merkez ilçede sürdürülen çalışmalar kapsamında 327 adet çocuk parkı ile birlikte Doğupark, Batıpark ve Millet Bahçesi üzere toplumsal alanlar ayrıntılı biçimde ilaçlandı. Belediyeden yapılan açıklamada, vatandaşların kene olaylarıyla karşılaştıklarında durumu acilen bildirmeleri gerektiği ve gelen ihbarlara anında müdahale edileceği belirtildi.

"Tedbir ferdî seviyede de alınmalı"
Belediye takımları, kenelerin çoklukla yeşil alanlarda hayvanlar aracılığıyla taşındığını ve insanlara ısırma yoluyla sıhhat sıkıntılarına neden olabileceğini hatırlatarak, ferdî tedbirlerin de ehemmiyetine dikkat çekti. Vatandaşların bilhassa açık alanlarda dikkatli olmaları, fizikî gözetici önlemler almaları ve Sıhhat Bakanlığı’nın ihtarlarına riayet etmeleri istendi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaz mevsimi boyunca ilaçlama çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini, halk sıhhatini tehdit eden tüm ögelerle gayrette ilgili tüm ünitelerin alanda olacağını duyurdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin