Ordu’nun Fatsa ilçesinde bir taş ocağı şantiyesinde meydana gelen göçük olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şahıstan 2’si tutuklandı.
5 Kasım tarihinde saat 16.30 sıralarında Demirtan İnşaat’a ilişkin taş ocağında meydana gelen olayda iş makinesi operatörü Burak Kilci ile kamyon sürücüsü Ahmet Şahin (75) göçük altında kalmıştı. Olay günü yaklaşık 5 saat süren çalışmaların akabinde iş makinesi operatörü Burak Kilci’nin cansız vücuduna ulaşılmıştı. Ahmet Şahin’i arama çalışmalarına ise tabandaki hareketlilik ve bölgenin riskli olması nedeniyle orta verilmişti.
Olayın akabinde Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında jandarma grupları, olayla ilgili olarak şirket sahibi Osman D., sorumlu müdür Erdi Temel Ö., maden mühendisi A.A., iş güvenliği uzmanı K.U. ve ateşleyici R.A.E.’yi gözaltına aldı.
Karakoldaki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden şirket sahibi Osman D. ve sorumlu müdür Erdi Temel Ö. “bilinçli taksirle adam öldürme” hatasından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.A., K.U. ve R.A.E. ise savcılık sorgularının akabinde özgür bırakıldı.
Öte yandan enkaz altında kalan ve ulaşılamayan Ahmet Şahin isimli kamyon sürücüsünün bulmak için Ankara’dan gelecek olan takım ile aramalara devam edileceği öğrenildi.


Ordu’daki taş ocağındaki göçük olayında 2 tutuklama
CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.
CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.
Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.
İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR
Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.
YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.
Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

