blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Temmuz, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde mezuniyet sevinci

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2024-2025 akademik yılında 127 öğrenci mezun oldu.
OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi bahçesinde mezuniyet merasimi düzenlendi. Mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında muvaffakiyetler dileyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, "OMÜ ailesi olarak sizlere sırf mesleksel donanım değil, tıpkı vakitte etik pahalara ve toplumsal sorumluluğa dayalı bir bakış açısı kazandırmayı amaçladık. Bilimin ışığında, insan onuruna saygılı, tahlil üreten ve hassas bireyler olarak ülkemize ve insanlığa katkı sunacağınıza yürekten inanıyorum. Mezuniyetinizin sizlere sıhhat, muvaffakiyet ve huzur getirmesini diliyor; yolunuzun açık, vicdanınızın rehberiniz olmasını temenni ediyorum" tabirlerini kullandı.
Törende öğrencilere hitap eden Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kaan Gündüz, şunları söyledi:
"Sevgili öğrencilerimiz, uzun ve güçlü bir seyahati muvaffakiyetle tamamladınız. Bugün artık sırf birer mezun değil, birebir vakitte mesleğini icra etmeye hazır birer diş doktorusunuz. Bilimin ışığında, insan sıhhatini önceleyen bir meslek ahlakıyla yola devam edeceğinize yürekten inanıyorum. Diş hekimliği, yalnızca teknik bir marifet değil; birebir vakitte bir sabır, empati ve itimat mesleğidir. Sizlerin her birinin bu pahaları en âlâ biçimde taşıyacağına gönülden inanıyoruz. Sizleri bugünlere getiren değerli ailelerinize, emeği geçen tüm hocalarımıza ve takviye olan herkese teşekkür ediyorum. Yolunuz açık, vicdanınız rehberiniz olsun."
Yeni mezunların yanlarında olacaklarını belirten Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Övgü Tunçdemir Eyüboğlu, "Mesleğe adım attığınız birinci günlerde sizin soru ve problemlerinize elimizden geldiğince tahliller üretmeye çalışacağız. Sizlerin de gösterdiği ihtimamla mesleğimiz çok daha düzgün yerlere gelmeyi hak etmektedir. Samsun Diş Doktorları Odası olarak mesleksel ve toplumsal istikametten her vakit sizlere takviye olmaya hazırız" dedi.
Öğrenci arkadaşlarına seslenen fakülte birincisi Damla Buse Çavuşoğlu ise "Bu binaya girdiğimde aklımda sırf tek bir soru vardı: Başarabilecek miyim? İnsanların hayatına dokunmak, acılarını hafifletmek ve tahminen de yüzlerine daha içten bir gülümseme kondurabilmek istiyordum. Yorulduğum her anda bu hayali hatırladım. Bu yüzden her gün daha çok öğrenmeye, daha yeterli uygulamaya çalıştım. Tüm arkadaşlarımı emekleri için tebrik ediyor ve meslek hayatlarının gönüllerince olmasını temenni ediyorum. Bugün burada aldığımız eğitimi, Türk milletinin geleceği için en yeterli halde kullanacağımıza olan inancımı yürekten taşıyor, hepimize muvaffakiyetler diliyorum" diye konuştu.
Dönem birincisi Damla Buse Çavuşoğlu, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kaan Gündüz ile periyot kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Akabinde Diş Hekimliği Fakültesi’nden muvaffakiyetle mezun olan öğrencilere armağan ve muvaffakiyet dokümanları verildi. Mezuniyet merasimi, öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin