Öğretmenlik Vizyon Programı Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2015 13:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğretmenlik Vizyon Programı Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde Yapıldı

İlim Yayma Cemiyeti tarafından Safranbolu Öğretmen Evinde Öğretmenlik Vizyon Programı düzenlendi. Programa Öğretmen, Öğretmen Adayları ve Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi. İlim Yayma Cemiyetinin çalışmaları ve tarihini anlatan slayt gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan Cemiyet Karabük Şube Başkanı İlyas Yıldız, İlim Yayma Cemiyetinin, 1951 yılında İstanbul’da prof. Dr. Sadettin Ökten’in babası Celalettin Ökten önderliğinde, milli ve manevi değerleri önceleyen, mukaddesatı yücelten nesiller yetiştirmeyi hedefleyen, bunu yaparken de hizip veya bir gurupla bağlantı kurmayan, tamamen bağımsız bir hareket olarak ortaya çıktığını ifade ederek, “Cemiyetimiz Karabük’te 1977 yılında bir şube açmış ve faaliyetlerine Karabük’te de başlamıştır. Kurulduğu günden bu güne kadar, maddi durumu iyi olmayan orta öğretim ve üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının karşılanması ve insanımızın milli ve manevi değerlere bağlı nesiller olarak yetişmesi noktasında çaba göstermiştir. İnşallah bu gün gerçekleştirdiğimiz Öğretmenlik Vizyon Programımız ile öğrencilerimizin kalbine ve beynine ulaşabilecek öğretmenlerimize faydalı olabileceğiz. Yeniden hepinize hoş geldiniz diyor, programın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise; Milli ve manevi değerler ile bizi biz yapan değerlerin nesilden nesile iktidatı için uğraşan hayır müesseseleri olduğunu, bu hayır müesseselerinden bir tanesi de İlim Yayma Cemiyeti olduğunu söyledi.
Bir toplumun inşasının kolay olmadığını ifade eden Başkan Aksoy şunları söyledi:
“Ne yöne gideceğini kendisi değil bir başkalarının biçtiği elbise ile giden, bir ülkenin evlatları olarak, milli ve manevi değerlerimizi yeniden canlandırmak, insanlarımıza benimsetmek ve geleceği bu ışıklarla inşa etmenin gayretinde olan büyük bir ülkenin vatandaşı olarak, yaşadığımız bu travmadan çıkmak için, çok çok gayret gösteren hayır müesseselerimiz var. İnşallah bu müesseselerin gayretleri ile biz geleceği hep beraber inşa edeceğiz. Bakın çok uzak değil; 80’li yıllarda İslami camianın ortada bile gösterilmediği, 1940- 1950’li yıllarda atmış oldukları o tohumların zuhur ettiği bir ülkeyi yaşamakta idik. Ne idi bu yasaklar; Kuran’ın okunmasının bile yasak olduğu, Ezan’ın Türkçe okunduğu, milli ve manevi değerlerinden tamamen kopmuş, köylerdeki kahvehanelerde Anadolu türkülerinin bile yasaklandığı bir dönemdi. İşte o dönemden şimdiki döneme geldik. Aslına bakarsanız geri gelmedik ve ileri gittik”
O zor şartlarda İlim Yayma Cemiyetini kurarak geleceği inşa etmeye yönelik programları hazırlayan, bugün o yetişen insanlarla Türkiye’de Bakan, Başbakan, Belediye Başkanları ve Türkiye’nin geleceğini inşa eden devlet adamlarını yetiştiren bu tür hayır derneklerine her zaman saygı duyduğunu ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ önlerini açmak için Safranbolu Belediye Başkanı olarak üzerime düşen görevi ifa etmeye gayret gösteriyorum” dedi.
Kendisinin de öğrencilik yıllarında İlim Yayma Cemiyetinden çok önemli destekler aldığını kaydeden Başkan Aksoy; Bizler bugün varız yarın yoğuz. Ancak arkamızda güzel bir şeyler bırakacak isek, insani değerler bırakacak isek bu tür ilmi faaliyetlere, milli ve manevi değerlere sahip çıkan izler, eserler, işlevler gerçekleştirmeliyiz. Ben bu vesile ile başta Karabük Şube Başkanımız olmak üzere gayretlerinden ötürü tüm ekibe başarılar diliyor, programın hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Eğitimci Yazar Muhammet Yılmaz, Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri isimli sunumuna geçerken, programsın ikinci bölümünde ise Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Eğitimde Etkili İletişim konulu konferansını sundu. Programda son olarak, Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi isimli konferansını sundu. Program katılım belgelerinin takdimi ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
za2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
05 Nisan, 2026 15:18 tarihinde yayınlandı
0
0

Köprübaşı Camii Abdesthanesinde Su Sorunu  

Köprübaşı Camii içerisinde bulunan abdesthane bölümünde yaşanan altyapı sorunu, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Cami lavabolarında musluklardan akan suyun lavabo içine yönelmek yerine doğrudan mermer zemine akması, hem hijyen hem de kullanım açısından sıkıntı oluşturuyor.

Abdest almak isteyen vatandaşlar, suyun zemine yayılması nedeniyle kayganlaşan alanda zor anlar yaşarken, oluşan su birikintilerinin temizlik açısından da olumsuz görüntü oluşturduğunu ifade ediyor. Özellikle yoğun saatlerde sorunun daha belirgin hale geldiğini belirten cemaat, yetkililerden kalıcı bir çözüm talep ediyor.

Geçici Müdahaleler Yetersiz Kalıyor

Vatandaşlar, sorunun zaman zaman basit yöntemlerle giderilmeye çalışıldığını ancak kalıcı bir düzenleme yapılmadığı için problemin devam ettiğini dile getiriyor. Zemine akan suyun hem israf hem de güvenlik riski oluşturduğuna dikkat çekiliyor.

Vatandaştan Çözüm Önerileri

Sorunun giderilmesi için şu öneriler öne çıkıyor:

Lavabo ve musluk hizasının yeniden düzenlenmesi: Muslukların açısının lavabo içine doğru yönlendirilmesi veya uygun yükseklikte yeniden monte edilmesi, Sıçrama önleyici aparatların kullanılması: Su akışını kontrol altına alacak aparatlar ile zemine taşmanın önlenmesi, Eğimli lavabo tasarımı: Suyun doğrudan giderlere ulaşmasını sağlayacak yeni lavabo sistemlerinin kurulması, Zemin drenajının güçlendirilmesi: Su birikmesini önlemek için giderlerin artırılması ve eğimin yeniden ayarlanması, Kaymaz zemin kaplaması: Olası kazaların önüne geçmek için güvenli yüzey uygulamaları.

Vatandaşlar, cami gibi yoğun kullanılan ibadet alanlarında bu tür sorunların hızlı şekilde çözüme kavuşturulmasının önemine dikkat çekerek, yetkililerin gerekli düzenlemeleri yapmasını beklediklerini ifade etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin