Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Öğrencilere Proje Yazma Eğitimi Verildi

Eğitim Yayın: 17.11.2023 14:35 |Güncelleme:28.12.2023 11:52
Öğrencilere Proje Yazma Eğitimi Verildi

Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Mühendislik Fakültesi tarafından TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı”na dair tanıtım ve proje yazma eğitimi verildi.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Mühendislik  Fakültesi tarafından verilen TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı”na dair projeleri tanıtım etkinliği Mühendis Yılmaz Olcay’ın verdiği eğitimle gerçekleştirildi.

KBU00116 2048x1152 1 jpg

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonunda düzenlenen programa, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi İsa Avcı, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

TÜBİTAK “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” etkinliğinde programa başvuru süreci ve sonraki aşamalar ile ilgili bilgiler verildi.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, “Programın amacı üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek, ön lisans öğrencilerine ise lisans öğrenimi öncesinde proje hazırlama kültürünü kazandırmak. Bu projenin amacı, üniversite öğrencilerine hem ön lisans hem de lisans proje kültürü kazandırmak” diye konuştu.

Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı, “Teknoloji Transfer Ofisi olarak belirli aralıklarla bu tarz eğitimler ve proje yazma eğitimlerini düzenlemeye gayret edeceğiz. Özellikle 2209 projesi A ve B olmak üzere ikiye ayrıldı. Bizim burada gayemiz sizlerin projelerle tanışmış olmanız ve bir proje ile karşılaştığınızda nasıl yazmanız gerektiğini, projelerin süreçlerini, onay aşamalarını, projeyi nerelerden takip etmeniz gerektiğini bilmeniz. Öncelikle lisans seviyesinden başlatarak ileriki yaşamınızda da birçok katma değer sunacaktır” dedi.

Mühendis Yılmaz Olcay, “TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B projeleri başvuru süreleri uzatıldı. Bu yüzden bugün bir eğitim daha düzenliyoruz. Bize değerlendirme için gelen projelerde bazı eksikler tespit ettik. Uzatılması öğrencilerin avantajına oldu. O yüzden bugün bir bilgilendirme toplantısı düzenliyoruz. Projede bazı güncellemeler oldu. Özellikle bütçede mesela 2209-A da 9 bin TL, 2209-B de ise 12 bin TL’ye çıktı. Öğrencilerimiz projeler hazırladı. İnceledik, güzel projeler oldu fakat bazı eksiklikler var. Onları da işte bugün bilgilendirme toplantısında açıklayacağız. Anlatımımdan sonra akademisyen arkadaşlarımız var, projeye başvurusu yapan öğrencilerle birlikte onlar kendi projesi hakkında bilgiler verecek. Daha sonra da önceki dönemlerde geçen projelerde görev alan öğrencilerimiz kendi deneyimlerini burada paylaşacak. Öğrenciler proje başvurusu yaparken öncelikle bir özgün değeri kendileri incelemeleri gerekiyor. Eğer projede özgün değer ağır basmıyorsa örneğin 6 puan üzerinden 5 puan alacak şekilde yapamıyorlarsa projeleri çok zayıf oluyor. O yüzden ben öncelikle özgün değeri çok iyi hazırlamalarını tavsiye ediyorum. Daha sonra iş paketlerinde biraz hata yapıyorlar. İş paketlerinde biraz ayrıntıları yazmaları gerekiyor, bir de iş paketleriyle hedefler arasındaki uyumu iyi belirtmeleri gerekiyor. Bir de en son olarak bütçelerde hata yapıyor öğrenciler. Bütçelerin iş paketleri ile orantılı olması gerekiyor. Ne kadar iş yapacaklarsa ona göre de bütçe yazmaları gerekiyor” şeklinde konuştu. (Ramazan Öztürk)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Önce ağaçlara, sonra bariyerlere çarptı: 1 yaralı

Kastamonu Yayın: 17.05.2024 12:48
İhlas Haber Ajansı
Önce ağaçlara, sonra bariyerlere çarptı: 1 yaralı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil önce ağaçlara, sonra bariyerlere çarptı. Kazada yaralanan sürücü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Kastamonu-Cide karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hakan A. idaresindeki 34 GKC 827 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde yol kenarındaki ağaçlara çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan otomobil, karşı şeride geçerek bariyerlere çarparak durabildi. Kazada sürücü yaralandı. Hakan A., olay yerine gelen arkadaşları tarafından Cide Devlet Hastanesine götürüldü. Burada ilk müdahalesi yapılan Hakan A., Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Paylaş: