Reklam
Reklam
t 5 jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
16 Mayıs, 2024 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’ün TÜBİTAK Başarısı Devam Ediyor

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Çağrısı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından hazırlanan “Karabük Bilim Şenliği; Emeğin Başkenti Bilimle Buluşuyor-3” isimli proje TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde desteklenen 57 proje arasında yer aldı.

Projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Şube Müdürü Adnan Cansız olmak üzere Ar-Ge Personelini tebrik eden İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ” İlimiz eğitim kenti olmanın yanı sıra proje kenti olma yolunda önemli bir adım daha attı. TÜBİTAK ve BAKKA gibi üst düzey projeleriyle ilimiz eğitimine nitelikli ve kaliteli kazanımlar sağlamaya devam ediyoruz. 

İlimizde bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kazandırılması aynı zamanda ilimizde bilim kültürünün sürdürülmesini sağlamak amacıyla projemiz hazırlandı. 

10-11-12 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek projemiz ile Mühendislik ve Teknoloji Alanları, Doğa Bilimleri, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarını kapsayacak şekilde tasarlanan projemizde fen bilimleri, matematik gibi temel bilim alanlar ile birlikte, mühendislik, yapay zeka, 3 boyutlu yazıcı ile prototipleme, robotik kodlama, tasarım, geleneksel el sanatları alanlarında atölye çalışmaları yürütülecek, interaktif oyunlar, tematik gösteriler ve sergiler ile de bilim şenliğimizi zenginleştireceğiz.

 Bilim kültürünün yaygınlaşması ve bilimsel düşünme yaklaşımı ülkece kalkınmamız ve çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi donanımına kavuşması bakımından çok önemli. TÜBİTAK´a  yönelik diğer proje ve yarışmalar ile BAKKA projeleri konusunda da okul ve kurumlarımızı teşvik ediyoruz.  

 Bu bağlamda Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” doğrultusunda  geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin akademik başarı ile birlikte bilimsel gelişimlerine destek olan projemizin hayırlı olmasını temenni ediyor, projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi ve Ar-Ge Biriminde görevli Proje Yürütücüsü Öğretmenimiz Bünyamin Şakar’ı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin