Karabük'te 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı sona erdi. Öğrenciler karne almanın ve yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşarken, bazı öğretmenler için bu anlar ayrı bir anlam taşıdı. Uzun yıllar boyunca eğitim camiasına hizmet veren bazı öğretmenler, emekliliklerinden dolayı öğrencilerine son kez karne dağıttı. Bu öğretmenler, kariyerlerinin son gününde öğrencilerle vedalaşmanın hem mutluluğunu hem de hüznünü yaşadılar.
Karabük ve ilçelerindeki 200 okulda, 37 bin 155 öğrenci karne heyecanını yaşadı. Eğitim Öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şirinevler İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım töreni düzenlendi.
Törene Karabük Valisi Mustafa Yavuz'un Vali Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş katıldı.
Sınıfları gezerek öğrencileri tebrik eden Vali Yavuz, emekliliğe ayrılan Nurten Girişen ve Adnan İncebacak'a verdikleri emeklerden dolayı teşekkür etti.
Daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Yavuz, Öğrencilerle yaptığı kısa sohbette +yaz tatilinde bol bol dinlenip, eğlenceli vakit geçirmelerini, kitap okumayı ihmal etmemelerini ve 1 Temmuz itibarıyla başlayacak olan "spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim" alanlarındaki ücretsiz yaz okullarına katılmalarını tavsiye etti.
Vali Yavuz daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek; 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminin değerlendirmesini gerçekleştirdi.
Eğitim Kenti Karabük Projesi’nin uygulamasında göstermiş oldukları özveriden ötürü öğretmenleri tebrik ederek, başarılarla dolu bir dönemin geride bırakıldığını ifade etti.
Program sonunda gazetecilere konuşan Vali Yavuz, 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün itibariyle sona eriyor. Ülkemizde olduğu gibi Karabük'te de artık çocuklarımız, öğretmenlerimizle buluştular ve karnelerini aldılar. Tatile girdiler” dedi.
Karabüklülerin Kurban Bayramını kutlayan Yavuz, “Bugün itibariyle 9 günlük bayram tatili başlıyor. Kurban Bayramı tatille birlikte artık vatandaşlarımız memleketlerine ve sevdiklerine yola çıkacaklar. Kazasız belasız sevdiklerine kavuşmalarını diliyoruz. Trafikte de emniyet kemerini takmalarını, aynı zamanda aşırı hız yapmamalarını, hatalı sollama yapmamalarını ve yorgun bir şekilde yola çıkmamalarını da sizler aracılığıyla tüm vatandaşlarımıza iletmek istiyorum” diye konuştu.
Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Karabük ili sınırlarında yürütülen ormancılık faaliyetlerini yerinde inceledi. Öncelikle geçtiğimiz ay Karabük’te meydana gelen orman yangınında görev sırasında kaza geçiren orman işçisi Abdullah Kamil Çetin’i evinde ziyaret eden Bölge Müdürü Keskin, Çetin'e geçmiş olsun dileklerini iletti.
Karabük ormanlarında yürütülen üretim, bakım ve gençleştirme çalışmalarını değerlendiren Keskin, Ulus İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yeni tesis edilen Kumluca Orman Emval Deposunu gezerek yapılan üretim faaliyetlerini yerinde gördü. Ayrıca Ardıç İşletme Şefliği’nde devam eden bakım çalışmalarında görevli muhafaza memurları ve üretim işçileriyle bir araya geldi. Burada iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi ve standardizasyonun önemi üzerine tecrübelerini paylaştı.
Ulus İşletme Müdürlüğü’nde işletme şefleriyle de toplantı yapan Keskin, yapılan çalışmaları sunum eşliğinde dinledi. Toplantının ardından yaptığı konuşmada, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında iş güvenliğinin önemine değinerek şunları söyledi:
“Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Bunun için sık sık personelimizi ve üretim işçilerimizi bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimiz.”
Keskin ayrıca, standardizasyona verdikleri önemin altını çizerek, TS 1214, TS 1350 ve TS 2378’de belirtilen ölçülerde üretim ve istifleme yapıldığını, bunun da Karabük ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek, “2002’de %10 olan sınıflı orman emvali oranımızı 2025’te %21’e çıkardık. Karabük ormanlarında yürüttüğümüz her çalışmada kalite ve standardizasyondan asla taviz vermiyoruz.” dedi.
Keskin’e inceleme ve denetimlerinde İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı ile Ulus İşletme Müdürü Tuğba Ekiz Kader eşlik etti.