Öğrenciler Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Sektörünü Yakından Tanıdı - Karabük Haber Postası
ffff
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Aralık, 2025 10:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrenciler Yapay Zeka ve Siber Güvenlik Sektörünü Yakından Tanıdı

Karabük Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, akademisyenleri eşliğinde ziyaret ettikleri Kocaeli Bilişim Fuarı’nda yapay zekâdan siber güvenliğe kadar birçok alandaki yenilikleri yerinde gördü.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TOBB TB MYO) Bilgisayar Teknolojileri Bölümü öğrencileri, Kocaeli Bilişim Fuarı’nı ziyaret ederek bilişim sektöründeki güncel gelişmeleri yakından inceleme fırsatı buldu.

Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Dursun Ekmekci ve Öğr. Gör. Eyüb Ekmel Sula’nın akademik rehberliğinde gerçekleştirilen teknik gezi kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin en kapsamlı bilişim organizasyonlarından biri olan fuarda çeşitli oturumlara katıldı.

Yapay zekâ, siber güvenlik, girişimcilik, bulut sistemleri ve dijital dönüşüm başta olmak üzere birçok alanda düzenlenen panellerde öğrenciler, sektör temsilcileri ve uzmanlardan güncel bilgiler aldı.

Fuar süresince öğrenciler; ESET Digital Security, Teknoloji Girişimciliği, Kodlanan Gelecek: Yapay Zekâ, KOBİ’lerde Bulut Teknolojisi ve ERP Kullanımı, Fikirden Servete: Yeni Sermaye Dinamikleri, Geleceğe Hazırlık, Siber Tehditler ve Devlet Yapıları, Yeni Nesil Startup Ekonomisi ile Girişimcilikte Zorluklarla Mücadele başlıklı oturumlara yoğun ilgi gösterdi. Oturumlarda, teknoloji odaklı iş modelleri, dijitalleşme süreçleri ve bilişim sektöründe kariyer fırsatları ele alınırken, öğrenciler geleceğin meslek alanlarına ilişkin uzman görüşlerini dinleme imkânı buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cea
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
20 Nisan, 2026 11:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Çetinkaya:  “Atasını Bilmeyen İt Peşinde Gezer”

Karabük’te “Çocuklar Arasında Şiddet Akran Zorbalığı ve Madde Bağımlılığını Önleme” konulu konferans düzenlendi. Programda akran zorbalığı, şiddet ve madde bağımlılığının nedenleri, sonuçları ile koruyucu ve önleyici çalışmalar ele alındı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı konuşmada merhum Alparslan Türkeş’in “Sokağa hakim olan ülkeye hakim olur” sözünü hatırlattı.

Çetinkaya, çocukların tarih bilinciyle yetişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Atalarını bilmeyen it peşinde gezer. Atamızı bileceğiz, nereden geldiğimizi bileceğiz” dedi. Toplumun rol modellerinin modern çağın dayattığı figürler olmaması gerektiğini ifade eden Başkan, “Bizim Seyit Onbaşı’dan Şerife Bacı’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ten Peygamber Efendimize kadar örnek alabileceğimiz çok derin bir tarihimiz var” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir okulda gerçekleşen ve 1 öğretmen ile 10 çocuğun hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin üzüntüsünü dile getiren Çetinkaya, çocukları korumanın herkesin en önemli görevi olduğunun altını çizdi.

“Dünya artık bir köye dönüştü” ifadesiyle iletişim ve teknolojinin sınırları ortadan kaldırdığını belirten Çetinkaya, bilgisayar ve tabletler aracılığıyla dijital dünyanın evlerin içine, çocukların odalarına kadar girdiğini söyledi. “Bizler evimizde çayımızı yudumlarken, yan odada çocuklarımıza nelerin empoze edildiğini çoğu zaman bilmiyoruz” diyen Çetinkaya, en öncelikli sorumluluğun çocukları yakından takip etmek ve korumak olduğunu vurguladı.

Kendisini dünyanın hamisi sanan ülkelerin insanlığa yaptığı kötülükler karşısında tek çarenin tarihten ders almak olduğunu ifade eden Başkan, “Köklü geçmişimizden güç alarak bir gelecek inşa etmek zorundayız. Binlerce yıllık tarihimizle ahlaklı, birlik ve beraberlik içinde bir toplum kurmak mecburiyetindeyiz. Erzurum’dan Kars’a, Antalya’dan Karabük’e kadar şartsız ve koşulsuz kardeşlik ruhunu beslemeliyiz” dedi.

Çetinkaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Karabük’e gelen gençler ve çocuklar için Karabük Belediyesi sığınabileceği bir yuvadır. İhtiyaçları olur, iyi günü kötü günü olur kapılarımız 7/24 her zaman açıktır. Bunun da bilinmesini isteriz.”

 

cetinkaya3

Bizi sosyal medyadan takip edin