Kastamonu’da odun topladığı sırada düşmesi sonucunda omzu çıkan ve tendonlarında yırtık oluşan 63 yaşındaki hasta, kapalı usulle yapılan operasyon sayesinde sıhhatine kavuştu.
Kastamonu’da odun toplarken istikrarını kaybederek düşen 63 yaşındaki Aliye Çetin, sağ omzunun çıkması ve ağrı şikayetiyle Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurdu. Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Recep Taşkın tarafından yapılan denetimlerde Çetin’in düşme sonucunda sağ omuzu çıktığı ve kemikteki çökme sonucu tendonlarında yırtık oluştuğu tespit edildi.
Ortopedi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Recep Taşkın, Kastamonu’da birinci sefer uygulanan kapalı usulle remplissage prosedür (doldurma) uygulaması yaparak Çetin’i sıhhatine kavuşturdu. Ağrıları ve hareket kısıtlılığı giderilen Aliye Çetin, hastaneden taburcu edildi.
Hastanın sıhhat durumu ile ilgili bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ortopedi Uzmanı Op. Dr. Recep Taşkın, "Hastamız odun toplarken istikrarını kaybederek düşmüş ve sağ omuzunda şiddetli ağrı ile hareket kısıtlılığı şikayetiyle acil servise başvurmuştur. Yapılan değerlendirmede acil müdahale ile çıkan omzu yerine yerleştirdik. Lakin hastamızın takiplerinde yapılan ileri tetkiklerde, omuz çıkığının yalnızca eklemde süreksiz bir yer değişimi olmadığı, tıpkı vakitte yumuşak doku ve kemik yapılarında önemli hasara neden olduğu görüldü. Bunun üzerine hastamız, MR görüntüleme ve öbür tetkikler sonucunda, omzun ön kısmında eklem kapsülü ve labrumda yırtık oluştuğu, bu cins çoklu yaralanmaların tedavisinde, omuzun stabilitesini sağlamak ve ilerleyen periyotlarda tekrarlayan çıkıkları önlemek için cerrahi müdahale gerekmekteydi. Hastamız için kapalı omuz ameliyatını planlayıp genel anestezi altında yaklaşık 1,5 saat süren kapalı ameliyatla, omuzun hem yumuşak doku, hem de kemik yapılarındaki hasarlar remplisasage prosdürü (doldurma) uygulanarak onarılmıştır. Ameliyat sonrası erken devirde hastamızın ağrısı denetim altına alınmış ve omuz hareket açıklığını koruyacak formda özel bir rehabilitasyon programı başlatılmıştır. Cerrahi sonrası rastgele bir komplikasyon gelişmemiştir. Ameliyattan sonra üç hafta boyunca omzunu destekleyen bir askı kullanması önerilmiş ve denetimli hareketlerle rehabilitasyon sürecine başlamıştır. Hastamızın günlük ömrüne daha kısa müddette dönebilmesi için fizyoterapi programı planlanmıştır. Tüm denetimleri muvaffakiyetle tamamlanan hastamızı hastanemizden taburcu ettik" dedi.