Reklam
Reklam

OBM’de Silvikültür Eğitim Tatbikat Dizisi Başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Nisan, 2017 13:36 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde önceden tamamlanan hizmet içi eğitim seminerlerinin sonrasında silvikültür konularında arazide uygulamalı hizmet içi eğitim tatbikatları başladı.
Zonguldak ve Ereğli Orman İşletmelerini kapsayan tatbikat Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü Yalnızçam Şefliğinde Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü vekili Zekai Kocakulak, İşletme Müdürleri Hüseyin Albayrak ve Temel Natir yanında müdür yardımcıları işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve ayrıca bu yıl istihdam edilen Serbest Orman Mühendislerinin de katılımı ile gerçekleştirildi.
Silvikültür Eğitim Tatbikatlarının başlamasına ilişkin olarak Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “Ormancılık da silvikültür ve planlama işleri olmazsa olmazlardır. Ormanlarımızı gezdikçe de bakım açısından çok işimiz olduğunu görüyoruz. Bu durumda da silvikültür konularına önem vermemiz gerektiğini anlıyoruz. Amacımız bakım açısından çok işimiz olan alanlarımızda yapacağımız silvikültürel müdahaleleri burada yaptığımız tatbikatlarla belirlemek ve bilgilerimizi pekiştirmektir. Özellikle de mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza yol gösterici olacaktır. Tatbikatlarımız Bartın ve Karabük İllerinde de devam edecektir” dedi.
Yapılan tatbikat da daha sonra katılımcılara sıklık bakımı, ilk aralama bakımı, meşcere bakımı, budama ve tabi tensil konularındaki silvikültürel müdahale şekillerinin nasıl yapılması gerektiği uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Lastiği patlayan tır, önce su kanalına sonra refüje çarptı: 1 yaralı

lastigi patlayan tir once su kanalina sonra refuje carpti 1 yarali 8kBOZHCi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da lastiği patlayan maden yüklü tırın önce su kanalına ardından da refüje çarpması sonucunda meydana gelen kazada sürücü yaralandı.

Kaza, Budamış Mahallesi Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.C. idaresindeki 34 ETP 388 plakalı MAN marka tır, lastiğinin patlaması sebebiyle kontrolden çıkarak yol kenarında bulunan su kanalına çarptı. Savrulan tır refüjde refüje çarparak durabildi. Kazada tır sürücüsü yaralandı. Yaralı sürücü, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin