Reklam
Reklam
NOTER
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
19 Mayıs, 2025 13:30 tarihinde yayınlandı
0

Noter İşlemlerinde Yeni Güvenlik Dönemi

Resmi belgelerde sahte mühür ve evrak kullanımıyla yapılan dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Adalet Bakanlığı, noterlik işlemlerinde yeni bir güvenlik uygulamasını hayata geçiriyor.

. Buna göre, noter belgelerinde karekod kullanımı zorunlu hale geliyor.

Yeni sistemle birlikte, tapu devirlerinden taşınmaz satışlarına kadar tüm noter belgeleri dijital olarak doğrulanabilecek. Bu sayede sahte belge düzenleme girişimlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Son yıllarda Türkiye’de özellikle tapu ve taşınmaz işlemlerinde sahte noter belgesi kullanımı artmış, çok sayıda vatandaş mağdur olmuştu. Adalet Bakanlığı, bu mağduriyetlerin tekrar yaşanmaması için noterlik sisteminde kapsamlı bir dijital dönüşüm başlatıyor.

4 Temmuz 2023’ten itibaren noterler aracılığıyla gerçekleştirilen taşınmaz devir işlemleri yeniden düzenleniyor. Artık alıcı ve satıcı tarafından imzalanan belgeler karekodla doğrulanarak işlem güvenliği sağlanacak.

Karekod uygulaması yalnızca tapu işlemleriyle sınırlı kalmayacak; noterlikte düzenlenen tüm resmî belgelerin sahte olup olmadığını kontrol etme imkânı sunacak. Bu adım, hem bireylerin hem de kamu kurumlarının güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu yeniliğin UYAP, e-duruşma, e-tebligat ve e-noter gibi dijital sistemlerle entegre şekilde yürütüleceğini açıkladı. Uygulamanın, yargı hizmetlerinde hız, şeffaflık ve güvenlik sağlamaya yönelik daha geniş kapsamlı bir dijital dönüşümün parçası olduğu vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
genc an ka karabuklu universite ogrencilerini ankarada bulusturdu eBLviixG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Genç AN-KA, Karabüklü üniversite öğrencilerini Ankara’da buluşturdu

Karabük Ankaralılar Platformu’nun gençlik yapılanması olan Genç AN-KA tarafından düzenlenen kahvaltı programında, Ankara’da üniversite öğrenimini sürdüren Karabüklü öğrenciler bir araya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gölbaşı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda, farklı üniversitelerde eğitim gören Karabüklü öğrenciler tanışma, kaynaşma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı buldu.

Karabük Ankaralılar Platformu yönetiminde görev alan Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Kütüğü Genel Müdürü Şeref Şık ile Ali Özen’in öncülüğünde düzenlenen programın koordinasyonunu öğrenci temsilcileri Yavuz Selim Kaya ve Sena Şık üstlendi.

Kahvaltı programında eğitim hayatı, kariyer planlamaları, sosyal projeler ve Ankara’daki öğrenci yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Öğrenciler, hedeflerini ve gelecek planlarını paylaşma imkânı buldu.

Programın ardından Karabük Ankaralılar Platformu Yönetim Kurulu ve Genç AN-KA tarafından yapılan ortak açıklamada, Ankara’da öğrenim gören Karabüklü gençlerle aynı sofrada buluşmanın mutluluğunun yaşandığı belirtilerek, bu tür organizasyonlarla gençler arasındaki dayanışmanın artırılmasının, memleket bağlarının güçlendirilmesinin ve ortak sosyal faaliyetlerde bir araya gelinmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Programa Kadir Ekinci, Necat Börekçi, Selahaddin Çelebi, Prof. Dr. İrfan Taşoğlu, Dr. Harun Mıkçı, Serdal Eren, Cumhur Abaoğlu, Ömer Faruk İskenderli ve Yusuf Tığlı da katılarak öğrencilere destek verdi.

Genç AN-KA yetkilileri, Ankara’da eğitim hayatını sürdüren Karabüklü üniversite öğrencileriyle benzer etkinliklerde yeniden bir araya gelmeyi hedeflediklerini bildirdi. Program, öğrencilerin memleket bağlarını güçlendiren anlamlı bir buluşma olarak değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin