Reklam
Reklam
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
04 Kasım, 2022 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Muhtarlara “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Gezisi

Safranbolu Belediyesi tarafından başlatılan, Safranbolu, Karabük ve Karabük’ün diğer ilçelerinde ikâmet eden vatandaşların Safranbolu’yu her yönü ile tanıması için organize edilen “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” uygulaması  kapsamında Mahalle Muhtarları için gezi düzenlendi

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanından hareketle başlayan gezinin ilk durağı Hayır Çarşısı ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Daha sonra sırası ile Temizlik İşleri,  Arıtma Tesisi, Su ve Kanalizasyon Park ve Bahçeler Müdürlükleri ziyaret edilerek bilgilendirme yapıldı

Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye Şefliğinde verilen brifingin ardından yenilen öğle yemeği sonrası  geziye; Safranbolu Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Barınma Merkezi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Uygulama ve Üretim Birimi, İşletme Müdürlüğü, Hıdırlık Seyir Tepesi, Tarih Çarşısı ile devam edildi.

Safranbolu Mahalle Muhtarlarının katıldığı “Kendi Kentimde 1 Gün Turistim” Gezisi Tarihi Belediye Binasında Muhtarlık İşleri Müdürlüğünün çalışmalarının anlatılması ile son buldu.

Gezi ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, ” Öncelikle Kendi Kentimde 1Gün Turistim uygulamamıza gösterilen ilgiden mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Gezilerimize şehir dışından da ilgi yoğun. Bu etkinlik ile hem misafirlerimiz hem de ilçemiz sakinleri Safranbolu’yu daha başka bir gözle inceleme, tanıma fırsatı buluyor” dedi.

Başkan Köse, “Mahalle Muhtarlarımız ile düzenlenen programda ise hem ilçemizin bilinmeyenlerini anlattık hem de birimlerimizin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdik. Katılım sağlayan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ww 1
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Mayıs, 2026 15:27 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
1

CHP KARABÜK’TEN  “MUTLAK BUTLAN” KARARINA TEPKİ

YAŞAR:  “DEMOKRASİ VE SANDIK MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verdiği “mutlak butlan” kararına sert tepki gösterdi. Yaşar, demokrasi ve sandık mücadelesinin devam edeceğini belirterek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tam destek verdiklerini açıkladı.

Kararın ardından değerlendirmelerde bulunan Yaşar, partilerinin iktidar yürüyüşünün engellenmeye çalışıldığını savundu. CHP örgütlerinin birlik içerisinde hareket ettiğini ifade eden Yaşar, Genel Merkez’in alacağı kararlar doğrultusunda mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Demokrasi ve halk iradesi vurgusu yapan Yaşar, Türkiye’nin sandığı önünde görmek istediklerini belirterek erken seçim çağrısını yineledi. CHP örgütlerinin geri adım atmayacağını dile getiren Yaşar, parti tabanının ve seçmenin iradesine sahip çıkacaklarını ifade etti.

ELİF KÖSE’DEN DEMOKRASİ VE ÖRGÜT İRADESİ VURGUSU

CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise kararın ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Verilen mutlak butlan kararı;  hukuk ve demokrasinin baskı altında olduğunu, millet iradesinin ise yok sayılmak istendiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin  hukuka, demokrasiye ve millet iradesine dayanan Cumhuriyetin  kurucu partisi olduğunu hatırlatan Başkan Köse,  “Partimizin özünde sandık, demokrasi ve örgüt iradesi vardır. CHP’nin geleceğine yön verecek olan da yalnızca üyelerimizin ve delegelerimizin demokratik tercihidir.

Bugün bizlere düşen görev; kırgınlıkları büyütmek değil, “baba ocağı” dediğimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkmak ve birlik beraberliği korumaktır. Çünkü CHP yalnızca bir siyasi parti değil; Cumhuriyet değerlerinin, adaletin ve demokrasinin en güçlü teminatıdır.

Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlarda halkın umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpratılmasına değil; daha güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç vardır. İnanıyorum ki partimiz bu süreci de demokrasi ve örgüt iradesiyle aşacaktır” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı hakkında “mutlak butlan” kararı verdi. Kararla birlikte kurultayın iptaline hükmedildi.

Mahkeme ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. Bunun yanında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin, karar kesinleşinceye kadar tedbiren göreve dönmeleri yönünde hüküm kuruldu.

Mahkeme kararında, kurultayın iptal edilmesi nedeniyle söz konusu tarihten sonra gerçekleştirilen tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da hükümsüz kaldığı ifade edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin